Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cryan (Deutsche Bank): Το δημοψήφισμα για το Brexit απειλεί την ύπαρξη του City ως οικονομικού κέντρου

Cryan (Deutsche Bank): Το δημοψήφισμα για το Brexit απειλεί την ύπαρξη του City ως οικονομικού κέντρου
Ως μία από τις πιο ισχυρές τράπεζες στο City του Λονδίνου και της Ε.Ε., τα σχόλια του επικεφαλής της DB τονίζουν τους φόβους του χρηματοπιστωτικού τομέα για την αναταραχή που θα μπορούσε να προκαλέσει ένα Brexit
«Θα είναι περίεργο να διαπραγματεύεται κανείς ευρωπαϊκά κυβερνητικά ομόλογα και συνάλλαγμα στο μη ευρωπαϊκό κομμάτι μίας γερμανικής τράπεζας στο Λονδίνο», σημειώνει ο επικεφαλής της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας Deutsche Bank, John Cryan, μιλώντας στην εφημερίδα Financial Times.
«Αλλά πρέπει να έχει κανείς υπόψιν του ότι πρέπει να είναι παρών εκεί που βρίσκονται οι επενδυτές».
Ερωτηθείς για το εάν η Deutsche Bank θα μεταφέρει τις σχετικές δραστηριότητές της, εάν δεν είναι πλέον βιώσιμες στη Μεγάλη Βρετανία, όπου απασχολεί 12.000 άτομα, είπε:
«Για εμάς, εάν είναι να βρισκόμαστε κάπου, αυτό είναι στη Φρανκφούρτη».
Ως μία από τις πιο ισχυρές τράπεζες στο City του Λονδίνου και της Ε.Ε., τα σχόλια της Deutsche Bank τονίζουν τους φόβους του χρηματοπιστωτικού τομέα για την αναταραχή που θα μπορούσε να προκαλέσει ένα Brexit.
Η εκστρατεία για να αφήσει το μπλοκ αντιτείνει ότι η αναστάτωση σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αντισταθμιστεί από τα μακροπρόθεσμα οφέλη, λόγω της απελευθέρωσης της βρετανικής οικονομίας από τα δεσμά των Βρυξελλών.
Από την άλλη, το ΔΝΤ προειδοποίησε αυτή την εβδομάδα ότι ένα Brexit θα μπορούσε να προκαλέσει «σοβαρή περιφερειακή και παγκόσμια ζημιά».
Μιλώντας δημόσια για πρώτη φορά σχετικά με το δημοψήφισμα για την παραμονή στην Ε.Ε., ο κ. Cryan δήλωσε:
«Άποψή μας είναι ότι οι άνθρωποι δεν κοιτούν αρκετά συχνά στην άλλη πλευρά του νομίσματος, ώστε να ρωτήσουν τι θα σημάνει ένα Brexit για την Ευρώπη.
Ήδη έχουμε πει ότι αυτό δεν είναι καθόλου καλό».
Η Deutsche Bank πέρυσι συνέστησε μια ομάδα εργασίας για την εκπόνηση σχεδίων έκτακτης ανάγκης για μια πιθανή έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. και να εξετάσει τον επαναπατρισμό κάποιων δραστηριοτήτων της στην ευρωζώνη, πιθανότατα στην έδρα της, στην Φρανκφούρτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης