Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ραγδαία πτώση -5% στο πετρέλαιο μετά το αδιέξοδο στη Ντόχα - Στα 38,3 δολ. το αργό

Ραγδαία πτώση -5% στο πετρέλαιο μετά το αδιέξοδο στη Ντόχα - Στα 38,3 δολ. το αργό
Η πτώση ήταν αναμενόμενη μετά το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις, κυρίως λόγω των μεγάλων διαφορών Σαουδικής Αραβίας - Ιράν, όπως είχαν προειδοποιήσει οι αναλυτές
Ραγδαίες απώλειες καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου μετά το αδιέξοδο στη Ντόχα για το «πάγωμα» στην παραγωγή του «μαύρου χρυσού».
Το αργό πετρέλαιο καταγράφει πτώση 5% στα 38,31 δολ. το βαρέλι, ενώ το πετρεάλιο τύπου μπρεντ, σημειώνει πτώση 5,1% στα 40,89 δολ. το βαρέλι.
Η πτώση ήταν αναμενόμενη μετά το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις, κυρίως λόγω των μεγάλων διαφορών Σαουδικής Αραβίας - Ιράν, όπως είχαν προειδοποιήσει οι αναλυτές.
Η συνάντηση των πετρελαιοπαραγωγών χωρών του OPEC στη Ντόχα του Κατάρ κατέληξε σε αδιέξοδο, καθώς δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τα εμπόδια και να υπογράψουν κοινή συμφωνία για «πάγωμα» της παραγωγής αργού πετρελαίου.
Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται ανώνυμες πηγες, οι χώρες του ΟΠΕΚ διεμήνυσαν στις χώρες εκτός του Οργανισμού ότι χρειάζεται πρώτα να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των παραγωγών του καρτέλ, κάτι που πιθανότατα θα γίνει σε συνάντηση του Ιουνίου.
Μετά τη συμφωνία, οι χώρες-μέλη του ΟΠΕΚ θα είναι σε θέση να απευθύνουν πρόσκληση και στις άλλες παραγωγούς να συμμετάσχουν.
Νωρίτερα, πηγές ανέφεραν ότι βασικό εμπόδιο σε μια συμφωνία για το «πάγωμα» της παραγωγής ήταν οι τεταμένες σχέσεις μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ιράν, με την Τεχεράνη να αρνείται να συμμετάσχει στις προσπάθειες για σταθεροποίηση της διεθνούς πετρελαϊκής αγοράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης