Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η «βουτιά» του πετρελαίου παρασύρει χαμηλότερα τις ευρωαγορές – Ναυάγησαν οι συνομιλίες για πάγωμα της παραγωγής αργού

Η «βουτιά» του πετρελαίου παρασύρει χαμηλότερα τις ευρωαγορές – Ναυάγησαν οι συνομιλίες για πάγωμα της παραγωγής αργού
Το ναυάγιο στις συνομιλίες των πετρελαιοπαραγωγών χωρών στην Ντόχα έστειλε στο… ναδίρ την τιμή του πετρελαίου
Απώλειες καταγράφουν οι δείκτες στις ευρωπαϊκές αγορές στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας (18/4), με την πτώση για τα χρηματιστήρια της ευρωπαϊκής περιφέρειας να είναι ακόμη πιο έντονη, μετά και το ναυάγιο στις συνομιλίες των πετρελαιοπαραγωγών χωρών, μελών και μη μελών του ΟΠΕΚ, στην Ντόχα, το σαββατοκύριακο, για μια συμφωνία «παγώματος» της παραγωγής πετρελαίου.
Ειδικότερα, περί τις 10:45 π.μ., ο δείκτης DAX στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης καταγράφει απώλειες 0,50%, στις 10.001,50 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχωρεί κατά 0,63%, στις 6.304 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι διαπραγματεύεται στο -0,80% και τις 4.459 μονάδες.
Ιδιαίτερα αρνητικό το κλίμα στις αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, με τον δείκτη FTSE MIB στο Μιλάνο να σημειώνει πτώση 1,17%, στις 18.043,50 μονάδες, τον IBEX 35 στο Χρηματιστήριο της Μαδρίτης να καταγράφει απώλειες 1,18%, στις 8.746,50 μονάδες και τον PSI 20 στη Λισαβόνα να υποχωρεί κατά 1,56%, στις 4.941,60 μονάδες.
Πτωτικά κινείται και ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 και συγκεκριμένα στο -0,77% και τις 340,15 μονάδες.
Το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι στραμμένο στα νέα μετά τη συνάντηση των πετρελαιοπαραγωγών χωρών στην Ντόχα του Κατάρ την Κυριακή, από την οποία δεν προέκυψε κανένα σχέδιο για πάγωμα της παραγωγής πετρελαίου.
Η συμφωνία απέτυχε μετά τις δηλώσεις του σαουδάραβα εκπροσώπου στον ΟΠΕΚ ότι η χώρα του δεν θα προχωρήσει σε πάγωμα της παραγωγής, αν το Ιράν δεν συμμετάσχει και αυτό.
Το Ιράν, το οποίο απείχε από τις συνομιλίες, επανειλημμένως είχε δηλώσει ότι δεν επιθυμεί πάγωμα της παραγωγής του, καθώς επιδιώκει να ανακτήσει το μερίδιό τους στην αγορά, το οποίο έχασε κατά τα έτη που είχαν τεθεί σε ισχύ κυρώσεις εναντίον του, εξαιτίας του πυρηνικού του προγράμματος.
Έτσι, οι συνομιλίες ναυάγησαν απροσδόκητα, με πολλούς αναλυτές της αγοράς πετρελαίου να προβλέπουν σχεδόν αδύνατη οποιαδήποτε υποχώρηση και συμφωνία στο θέμα.
Το πετρέλαιο σήμερα έφθασε να καταγράφει «βουτιά» 5%, με τις απώλειες περί τις 10:55 π.μ. να έχουν μειωθεί ελαφρώς στο 4,13% για το Brent, στα 41,33 δολάρια και στο 4,48% για το αμερικανικό αργό, στα 39,84 δολάρια το βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης