Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισημερινός: Στους 350 οι νεκροί από τα 7,8 Ρίχτερ - Σε δισεκατομμύρια δολάρια υπολογίζονται οι ζημιές

Ισημερινός: Στους 350 οι νεκροί από τα 7,8 Ρίχτερ - Σε δισεκατομμύρια δολάρια  υπολογίζονται οι ζημιές
Η ενεργειακή βιομηχανία της χώρας δεν έχει υποστεί ζημιές αλλά προληπτικά έχει κλείσει το μεγαλύτερη διυλιστήριο
Ώρα με την ώρα αυξάνεται ο απολογισμός των νεκρών από το ισχυρό πλήγμα του Εγκέλαδου στον Ισημερινό, οι οποίοι πλέον φθάνουν τους 350.
Όπως δήλωσε ο ίδιος ο πρόεδρος της χώρας Rafael Correa , ο τελευταίος απολογισμός της δόνησης των 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που συγκλόνισε τη χώρα αγγίζουν τους 350 αλλά εξέφρασε την άποψη ότι πιθανότατα ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί και άλλο.
Περισσότεροι από 2.068 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, κτίρια έχουν ισοπεδωθεί, δρόμοι έχουν καταστραφεί ολοσχερώς ενώ μεγάλο μέρος της χώρας παραμένει χωρίς ρεύμα.
Στον Ισημερινό έχουν μεταβεί σωστικά συνεργεία από την Ελβετία, άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής και την Ισπανία.
Ο R. Correa από το Πορτοβιέχο εκτίμησε ότι η ανοικοδόμηση της χώρας θα στοιχίσει πιθανότατα «δισεκατομμύρια δολάρια», σε μια περίοδο που η οικονομία του Ισημερινού έχει δεχτεί πλήγμα από την πτώση της τιμής του πετρελαίου.
Οι ανταποκριτές των διεθνών ΜΜΕ τονίζουν ότι η πετρελαϊκή βιομηχανία της χώρας δεν υπέστη σχεδόν καθόλου ζημιές από τον ισχυρό σεισμό, αλλά παρόλα αυτά οι αρχές αποφάσισαν να σταματήσει, προληπτικά, η λειτουργία του βασικού διυλιστηρίου στην πόλη Εσμεράλδας.
Σοβαρή καθυστέρηση αναμένεται να παρουσιαστεί και στις εξαγωγές μπανανών, λουλουδιών, καρύδων και ψαριών, που αποτελούν σημαντικό κομμάτι των εσόδων της χώρας, καθώς έχουν καταστραφεί δρόμοι και δεν μπορούν τα προϊόντα να μεταφερθούν ενώ έχουν υποστεί ζημιές και αρκετά λιμάνια.
Στην κατεστραμμένη, παραλιακή πόλη Πεδερνάλες, οι επιζώντες πέρασαν τη νύχτα τους καθισμένοι σε πλαστικές καρέκλες ή σε στρώματα που είχαν ρίξει στο έδαφος, δίπλα στα ισοπεδωμένα σπίτια τους.
Στρατιώτες και αστυνομικοί περιπολούσαν τους σκοτεινούς δρόμους ενώ τα σωστικά συνεργεία προσπαθούσαν να συνεχίσουν το έργο τους.
Στο γήπεδο της πόλης, που έχει παραμείνει ανέπαφο, έχουν στηθεί σκηνές.
Σε ορισμένες συγκεντρώνονται τα πτώματα, σε άλλες γιατροί παρέχουν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες ή μοιράζουν νερό, τρόφιμα και κουβέρτες στους σεισμόπληκτους.
Πολλοί άνθρωποι κυκλοφορούσαν στους δρόμους με επιδέσμους, αλλά όσοι έχουν υποστεί σοβαρότερους τραυματισμούς μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης