Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ισπανία δέχεται τους πρώτους πρόσφυγες από την Ελλάδα – Αρχικώς θα υποδεχθεί 87 άτομα

Η Ισπανία δέχεται τους πρώτους πρόσφυγες από την Ελλάδα – Αρχικώς θα υποδεχθεί 87 άτομα
Θα υποδεχθεί συνολικά 150 άτομα
Ύστερα από μήνες καθυστέρησης και με το σταγονόμετρο, η ισπανική κυβέρνηση έχει αρχίσει να εκπληρώνει ορισμένες από τις συμφωνίες που αφορούν τη φιλοξενία προσφύγων, δεχόμενη τις επόμενες ημέρες 87 πρόσφυγες από την Ελλάδα.
Την 1η Μαρτίου, σύμφωνα με το ισπανικό υπουργείο Εξωτερικών, η Ισπανία ενημέρωσε Ελλάδα και Ιταλία ότι προτίθεται να δεχθεί 150 άτομα από την Ελλάδα και 32 από την Ιταλία.
«Στην περίπτωση της Ιταλίας δεν έχει υπάρξει απάντηση από τις αρχές της χώρας», σημειώνεται, ενώ από την πλευρά της Ελλάδας, έχει ήδη 138 αιτήσεις για μετεγκατάσταση και ήδη προχωρά στους απαραίτητους ελέγχους ασφαλείας.
Το υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας έχει επιβεβαιώσει την άφιξη των πρώτων 87 προσφύγων από την Ελλάδα, αν και δεν έδωσε λεπτομέρειες για το πότε θα συμβεί αυτό.
Εν τω μεταξύ, η Ισπανία έχει υποσχεθεί ότι θα επαναγκαταστήσει 285 άτομα από την Τουρκία, αλλά είναι εν αναμονή ώστε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ να ξεκινήσει να επεξεργάζεται τα στοιχεία.
Μέχρι τώρα, σημειώνεται, η Ισπανία έχει δεχθεί μόνον 18 αιτούντες άσυλο από τις 16.000 που υποσχέθηκε να δεχθεί πριν τελειώσει αυτό το έτος και όλοι θα προέρχονταν από την Ιταλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης