Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gove (Υπ. Δικαιοσύνης Βρετανίας): Το Brexit μπορεί να λειτουργήσει απελευθερωτικά και για άλλες χώρες της ΕΕ

Gove (Υπ. Δικαιοσύνης Βρετανίας): Το Brexit μπορεί να λειτουργήσει απελευθερωτικά και για άλλες χώρες της ΕΕ
Φεύγοντας από την ΕΕ, η Βρετανία θα γίνει παράδειγμα και θα λειτουργήσει απελευθερωτικά και για άλλες ευρωπαϊκές χώρες υποστηρίζει 
Μια απόφαση της Βρετανίας να εγκαταλείψει την ΕΕ θα πυροδοτήσει τη διάσπαση ολόκληρου του «μπλοκ των Βρυξελλών» όπως το ξέρουμε και θα λειτουργήσει «απελευθερωτικά, ενισχύοντας την πατριωτική ανανέωση» υποστήριξε μιλώντας υπέρ του Grexit ο υπουργός Δικαιοσύνης Michael Gove.
Ο υπουργός ειρωνεύτηκε την εκστρατεία υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ υποστηρίζοντας ότι εξελίσσεται σαν ταινία «τρόμου» γιατί περιλαμβάνει διαρκώς διάφορες «τρομακτικές ιστορίες» και επέμεινε ότι η Βρετανία θα είναι καλύτερα από οικονομική άποψη αν εξέλθει από την Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί θα μπορεί ελεύθερα να καθορίζει την τύχη της σαν ανεξάρτητη χώρα.
Ο Michael Gove τόνισε ότι αν τελικά επικρατήσει το Brexit τότε αυτό θα σημαίνει ότι η χώρα «έχει απορρίψει την καταθλιπτική και απαισιόδοξη οπτική που προωθείται από όσους τάσσονται υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ, η οποία αναφέρεται στη Βρετανία σαν να είναι μια μικρή και αδύναμη χώρα με κατοίκους παθητικούς και ανίκανους να χειριστούν τις υποθέσεις και το μέλλον τους».
Συμπλήρωσε, δε, ότι θα μπορούσε το Brexit να είναι η αρχή μιας «δημοκρατικής απελευθέρωσης ολόκληρης της ηπείρου» γιατί οι χώρες μέλη της ΕΕ θα δουν ότι μια άλλη Ευρώπη είναι όντως εφικτή.
«Ναι, μπορεί να λειτουργήσει το Brexit σαν παράδειγμα και για άλλες χώρες» υποστήριξε ο Michael Gove εκτιμώντας ότι τελικά θα αποδειχθεί ότι η Βρετανία δεν θα είναι η εξαίρεση αλλά θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες επιδιώκοντας να ανακτήσουν την ανεξαρτησία τους.
Παρομοίασε δε την ΕΕ με την τσαρική Ρωσία ή άλλες αυτοκρατορίες λέγοντας ότι πρόκειται για έναν μη εκλεγμένο οργανισμό που δεν ελέγχεται από πουθενά αλλά ελέγχει τις τύχες των χωρών - μελών του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης