Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ: Τουλάχιστον 500 οι νεκροί στο ναυάγιο ανοιχτά της Ιταλίας το Σάββατο (16/5)

Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ: Τουλάχιστον 500 οι νεκροί στο ναυάγιο ανοιχτά της Ιταλίας το Σάββατο (16/5)
Για νέα εκατόμβη στην Μεσόγειο, κάνει λόγο ο ΟΗΕ
Σε τουλάχιστον 500 νεκρούς ανεβάζει τον απολογισμό του ναυαγίου που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Μεσόγειο η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες η οποία συγκέντρωσε σειρά μαρτυριών από διασωθέντες αλλά και από παρακείμενα πλοία.
Όπως φαίνεται το ναυάγιο προκλήθηκε γιατί οι διακινητές επιβίβασαν σε ένα ήδη εξαιρετικά υπερφορτωμένο πλοιάριο ακόμη περισσότερους μετανάστες.
Η σομαλική κυβέρνηση, όπως σημειώνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, επιβεβαίωσε ότι τουλάχιστον 200 Σομαλοί πνίγηκαν στο συγκεκριμένο ναυάγιο.
Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ υποστήριξε ότι οι διασωθέντες που είναι 37 άνδρες, 3 γυναίκες και ένα τρίχρονο παιδί, διασώθηκαν από ένα εμπορικό πλοίο και αποβιβάστηκαν στο λιμάνι της Καλαμάτας στην Ελλάδα.
Οι διασωθέντες υποστηρίζουν ότι ξεκίνησαν από Λιβύη για Ιταλία και ότι μέσα στη θάλασσα οι διακινητές προσπάθησαν να μετακινήσουν τους περισσότερους από 200 επιβαίνοντες στο πλοιάριο σε ένα άλλο λίγο μεγαλύτερο που ήταν ήδη υπερφορτωμένο με αποτέλεσμα να βυθιστούν και τα δύο.
Οι ίδιοι έμειναν στη θάλασσα περίπου τρεις μέρες πριν διασωθούν από το εμπορικό πλοίο.
Η νέα τραγωδία σημειώνεται περίπου ένα χρόνο μετά το χαμό περίπου 800 ανθρώπων σε ναυάγιο στην ίδια περιοχή στα ανοιχτά της Ιταλίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης