Τελευταία Νέα
Διεθνή

Για τις εξελίξεις στην Ουκρανία και την συμφωνία εκεχειρίας συζήτησαν τηλεφωνικώς Putin - Merkel

tags :
Για τις εξελίξεις στην Ουκρανία και την συμφωνία εκεχειρίας συζήτησαν τηλεφωνικώς Putin - Merkel
Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να «συνεχίσουν να προσπαθούν» για την εφαρμογή της συνθήκης του Μινσκ
Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016 ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin και η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel, οι οποίοι συζήτησαν κυρίως για τις εξελίξεις στην Ουκρανία, ένα θέμα πυο απασχόλησε και τη συνάντηση ΝΑΤΟ - Ρωσίας, νωρίτερα την ίδια μέρα, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά την τελευταία διετία.
Οι Putin - Merkel φέρονται να συμφώνησαν στη συνέχιση των προσπαθειών με τη λεγόμενη σύνθεση "της Νορμανδίας" και εντός του πλαισίου του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.
Οι δύο ηγέτες συζήτησαν «την εξέλιξη της κατάστασης στην Ουκρανία δίνοντας έμφαση στην ανάγκη οι εμπλεκόμενες πλευρές στην ουκρανική κρίση να εφαρμόσουν πλήρως τη συμφωνία του Μινσκ της 12ης Φεβρουαρίου 2015», σημειώνεται στην επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε σε Βερολίνο και Μόσχα.
Αναφέρεται επίσης ότι συμφώνησαν παράλληλα να συνεχίσουν τις πολιτικές και διπλωματικές προσπάθειες για την ειρηνική επίλυση στην Ουκρανία «πρώτα και κύρια στο πλαίσιο της Νορμανδίας (Ρωσία, Γερμανία, Γαλλία και Ουκρανία), καθώς και εντός του πλαισίου του ΟΑΣΕ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης