Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Bank: Αθωώθηκαν πέντε κορυφαία στελέχη για την υπόθεση χρεοκοπίας του μιντιακού ομίλου Kirch

tags :
Deutsche Bank: Αθωώθηκαν πέντε κορυφαία στελέχη για την υπόθεση χρεοκοπίας του μιντιακού ομίλου Kirch
Ο πρόεδρος της γερμανική τράπεζας και άλλα τέσσερα πρώην ηγετικά στελέχη, τα οποία κατηγορούνταν για απόπειρα απάτης, αθωώθηκαν
Πέφτει η αυλαία σε μια από τις πιο εντυπωσιακές δίκες στην οικονομική ιστορία της Γερμανίας, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Deutsche Welle.
Ο πρόεδρος της γερμανική τράπεζας και άλλα τέσσερα πρώην ηγετικά στελέχη, τα οποία κατηγορούνταν για απόπειρα απάτης, αθωώθηκαν.
Πρόκειται για τον συμπρόεδρο της Deutsche Bank Juergen Fitschen, τους προκατόχους του Rolf Breuer and Josef Ackermann, καθώς και άλλους δύο πρώην κορυφαίους τραπεζίτες, οι οποίοι κατηγορούνταν για απόπειρα απάτης επί δικαστηρίω.
"Οι κατηγορίες δεν επιβεβαιώθηκαν", ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του Πρωτοδικείου του Μονάχου, βάζοντας ουσιαστικά τίτλους τέλους σε μια δίκη που κράτησε σχεδόν έναν χρόνο.
Για τον Fitschen, ο οποίος εγκαταλείπει τα ηνία της τράπεζας σε λίγες εβδομάδες, η ετυμηγορία των δικαστών προσλαμβάνει το χαρακτήρα ενός τελευταίου θριάμβου", σχολιάζει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa.
Σημειώνεται ότι η εισαγγελία του Μονάχου κατηγορούσε τα πρώην και νυν διευθυντικά στελέχη της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας για απόπειρα απάτης επί δικαστηρίω στην υπόθεση του αποθανόντος μεγιστάνα των γερμανικά ΜΜΕ Λέο Κιρχ. Συγκεκριμένα, οι πέντε τραπεζίτες κατηγορήθηκαν για ψευδείς καταθέσεις κατά τη διάρκεια δίκης το 2011, με απώτερο στόχο, κατά την εισαγγελία, να αποφύγουν την καταβολή αποζημίωσης στην υπόθεση χρεοκοπίας του μιντιακού ομίλου Kirch.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης