Τελευταία Νέα
Διεθνή

Macron (υπ. Οικονομίας Γαλλίας): Αν δεν αναμορφωθεί το ευρωπαϊκό σχέδιο, η ΕΕ κινδυνεύει με διάλυση

Macron (υπ. Οικονομίας Γαλλίας): Αν δεν αναμορφωθεί το ευρωπαϊκό σχέδιο, η ΕΕ κινδυνεύει με διάλυση
Η γενιά μου έχει ιστορικό καθήκον να ανοικοδομήσει την Ευρώπη, υποστηρίζει ο Emmanuel Macron
Για κίνδυνο διάλυσης της ΕΕ αν δεν αναμορφωθεί το ευρωπαϊκό σχέδιο προειδοποιεί σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εβδομαδιαία γερμανική εφημερίδα Die Zeit που θα κυκλοφορήσει αύριο ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας Emmanuel Macron.
Όπως σημειώνει, με βάση αποσπάσματα της συνέντευξής του που προδημοσιεύτηκαν «υπήρξε μια γενιά (ηγετών) που θεμελίωσε την Ευρώπη, μια δεύτερη που την ανέπτυξε.
Κατόπιν ακολούθησαν εκείνοι που βρέθηκαν αντιμέτωποι με την οικονομική κρίση και με νέους διεθνείς κινδύνους.
Επέδειξαν υπευθυνότητα κι έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν» σημειώνει καταρχήν.
Προσθέτει ωστόσο «αλλά για την Ευρώπη, με δεδομένες τις παγκόσμιες προκλήσεις με τις οποίες έχει βρεθεί αντιμέτωπη, αρχίζει τώρα μια νέα εποχή. Εάν η Ευρώπη δεν αντιδράσει, θα διαλυθεί».
Ο ίδιος δηλώνει έτοιμος να διαδραματίσει ρόλο στην προσπάθεια της ΕΕ να ανταποκριθεί στις παγκόσμιες προκλήσεις και εκτιμά:
«Είμαι πεπεισμένος ότι η γενιά μου έχει ένα ιστορικό καθήκον: την ανοικοδόμηση της Ευρώπης».
Υπενθυμίζεται ότι ο 38χρονος υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας, ίδρυσε, στις 6 Απριλίου, ένα δικό του πολιτικό κίνημα με το όνομα «En marche!» («Μπροστά») και σύμφωνα με δημοσιεύματα δεν αποκλείεται να αποφασίσει να διεκδικήσει την προεδρία στις επόμενες εκλογές.
Ο Macron απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις αποφεύγει να απαντήσει και αρκείται να υποστηρίξει ότι ο ίδιος δεν πρόσκειται ούτε στη δεξιά ούτε στην αριστερά.
Επίσης εμφανίζεται να παίρνει αποστάσεις από ορισμένες επικρίσεις οι οποίες διατυπώθηκαν στη Γαλλία εναντίον της Γερμανίδας καγκελαρίου για την, καταρχήν, πολιτική της των ανοικτών συνόρων για τους πρόσφυγες.
«Για μένα η καγκελάριος είχε δίκιο όσον αφορά την πολιτική της έναντι των προσφύγων.
Επέδειξε θάρρος και ανθεκτικότητα και, όπως και η Γαλλία, δεσμεύθηκε υπέρ μιας ευρωπαϊκής λύσης» στην κρίση, σημειώνει στη συνέντευξή του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης