Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπέρ της σχετικής σταθερότητας των συναλλαγματικών ισοτιμιών τάχθηκαν Merkel και Abe λίγο πριν τη σύνοδο G-7

Υπέρ της σχετικής σταθερότητας των συναλλαγματικών ισοτιμιών τάχθηκαν Merkel και Abe λίγο πριν τη σύνοδο G-7
Η Merkel επεσήμανε, ότι οι ανταγωνιστικές υποτιμήσεις συναλλαγματικών ισοτιμιών «δεν έχουν νικητές και ηττημένους»
Έκκληση για ψυχραιμία και αποφυγή υπερβολικών μεταβολών στις ισοτιμίες της διεθνούς αγοράς συναλλάγματος απηύθυναν από κοινού την Τετάρτη 4 Μαΐου 2016 ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Shinzo Abe και η Γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel, σε συνάντησή τους στο Μέσεμπεργκ της Γερμανίας.
Σε σχετικό ρεπορτάζ του, το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ανέφερε, ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να αποφύγουν την αναταραχή στην αγορά συναλλάγματος, με τον Abe να υπόσχεται δραστική παρέμβαση αποκατάστασης των ισορροπιών αν χρειαστεί, λόγω της απότομης ενίσχυσης του ιαπωνικού νομίσματος σε υψηλό 18μήνου την τελευταία εβδομάδα, που σήμερα εκτονώθηκε σε κάποιο βαθμό, μέχρι τα 107,367 γιέν ανά δολάριο ΗΠΑ.
Ο Abe βρέθηκε στη Γερμανία στο πλαίσιο συνεργασίας του με την Merkel εν όψει της επικείμενης συνόδου των επτά πλουσιοτέρων χωρών του πλανήτη (G-7) στο τέλος Μαΐου 2016.
Ο Abe υπενθύμισε, ότι ήδη η πρόσφατη σύνοδος των G-20 είχε χαρακτηρίσει ανεπιθύμητες τις πολιτικές αποφάσεις που στοχεύουν στην χειραγώγηση των συναλλαγματικών ισοτιμιών (ανταγωνιστικές υποτιμήσεις), κάτι που η Ιαπωνία σέβεται.
«Παρακολουθούμε την αγορά συναλλάγματος και αν κριθεί απαραίτητο θα αναλάβουμε δράση... Παρατηρώ ότι βλέπουμε πολύ κερδοσκοπικές, γρήγορες κινήσεις» στο συνάλλαγμα, προειδοποίησε ο Abe.
Στο ίδιο πλαίσιο αναφοράς, η Merkel επεσήμανε, ότι οι ανταγωνιστικές υποτιμήσεις ισοτιμιών «δεν έχουν νικητές και ηττημένους», τονίζοντας ότι η σχετική σταθερότητα των συναλλαγματικών ισοτιμιών είναι πολύτιμη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης