Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Τρίτη δύναμη το AfD με ποσοστά ρεκόρ - Παραπαίουν οι Σοσιαλδημοκράτες

Γερμανία: Τρίτη δύναμη το AfD με ποσοστά ρεκόρ - Παραπαίουν οι Σοσιαλδημοκράτες
Μπροστά με διαφορά οι Χριστιανοδημοκράτες της Merkel
Στην τρίτη θέση πίσω μόλις από τους Χριστιανοδημοκράτες και τους Σοσιαλδημοκράτες βρίσκεται το ακροδεξιό και ευρωσκεπτικιστικό κόμμα AfD (Εναλλακτική για τη Γερμανία), του οποίου η δυναμική αγγίζει πλέον ποσοστά – ρεκόρ.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την Infratest/Dimap το Μάιο, οι Χριστιανοδημοκράτες της καγκελαρίου Merkel προηγούνται με 33% έναντι 20% που συγκεντρώνουν οι Σοσιαλδημοκράτες.
Στην τρίτη θέση βρίσκεται το AfD με 15%, αφήνοντας στην τέταρτη θέση τους Πράσινους με 13%, το αριστερό Die Linke με 8% και τους φιλελεύθερους Δημοκράτες του FDP με 6%.
Βάσει της δημοσκόπησης, τα ποσοστά που συγκεντρώνει το AfD έχουν φτάσει πλέον σε επίπεδα ρεκόρ ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες βρίσκονται στο χαμηλότερο τους επίπεδο από το 1997.
Η άνοδος του AfD έχει προκαλέσει συναγερμό και στο επιτελείο της Merkel, η οποία σύμφωνα με δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου, τάχθηκε σε πρόσφατη συνεδρίαση του προεδρείου του κόμματος της, υπέρ μιας πιο στοχευμένης προσέγγισης των συντηρητικών ψηφοφόρων που κινούνται στα δεξιά του πολιτικού κέντρου.
Σημειώνεται πως πάγια θέση του AfD είναι η απόρριψη κάθε βοήθειας για την Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης