Τελευταία Νέα
Διεθνή

L'Echo: Επιτέλους στο τραπέζι το ελληνικό χρέος - Η Ελλάδα δείχνει να βρίσκεται πλέον σε καλό δρόμο

L'Echo: Επιτέλους στο τραπέζι το ελληνικό χρέος - Η Ελλάδα δείχνει να βρίσκεται πλέον σε καλό δρόμο
Το Eurogroup επιτρέπει αισιοδοξία για ομαλή εξέλιξη των πραγμάτων, ενώ η Ευρώπη επιθυμεί να αποφύγει ένα νέο δράμα, όντας ακόμα αντιμέτωπη με την προσφυγική κρίση και το σοβαρό ενδεχόμενο ενός Brexit
Πρωτοσέλιδο θέμα με τίτλο «η ευρωζώνη αναγνωρίζει την αναγκαιότητα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους» δημοσιεύει σήμερα η βελγική εφημερίδα L'Echo, με εκτενή αναφορά στην πρόοδο που σημειώθηκε στο Eurogroup της Δευτέρας 9 Μαΐου ως προς την εκταμίευση της επόμενης δόσης.
Μάλιστα, στο ρεπορτάζ γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στο ασφαλιστικό-φορολογικό που ψήφισε η ελληνική κυβέρνηση την Κυριακή 8 Μαΐου, κίνηση την οποία χαιρέτισαν οι υπουργοί Οικονομικών, ενώ τονίζεται παράλληλα ότι έγινε αποδεκτή από τους ίδιους η ελληνική εναλλακτική πρόταση για το μηχανισμό των προληπτικών μέτρων.
Αναλυτικά, στο σχετικό άρθρο της εφημερίδας, που φέρει τον τίτλο «το ελληνικό χρέος βρίσκεται επιτέλους στο τραπέζι», αναφέρεται ότι θεωρητικά η Ελλάδα δείχνει να έχει μία καλή πορεία, ώστε να γλιτώσει μια νέα κόντρα με τους πιστωτές.
Ταυτόχρονα, σημειώνεται ότι ο έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, θα επιστρέψει με καλά νέα στην Αθήνα, μια και οι συνάδελφοί του είναι ικανοποιημένοι με τις μεταρρυθμίσεις που έχουν τεθεί σε εφαρμογή, δέχονται την πρότασή του για το μηχανισμό προληπτικών μέτρων και ξεκινούν για πρώτη φορά τη συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους, την οποία ζητά η Αθήνα εδώ και χρόνια» (σ.σ. το ρεπορτάζ αναφέρεται στα αποτελέσματα του Eurogroup τη Δευτέρα).
Ακόμη, στο κύριο άρθρο της εφημερίδας, που έχει τίτλο «αποφύγετε την εξαντλητική ανάλυση του θέματος», εκτιμάται πως η χθεσινή συνάντηση επιτρέπει αισιοδοξία για ομαλή εξέλιξη των πραγμάτων, χάρη στη συνοχή των Ελλήνων ηγετών, και ότι η Ευρώπη αυτή τη φορά επιθυμεί να αποφύγει ένα νέο δράμα, όντας ακόμα αντιμέτωπη με την προσφυγική κρίση και την απειλή διάλυσης του χώρου Σένγκεν, αλλά και με το σοβαρό ενδεχόμενο ενός Brexit.

Portada de L'Echo (Belgium)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης