Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Με ρυθμό 0,7% αναπτύχθηκε το α' τρίμηνο του 2016 η γερμανική οικονομία

Γερμανία: Με ρυθμό 0,7% αναπτύχθηκε το α' τρίμηνο του 2016 η γερμανική οικονομία
Τα στοιχεία είναι ελαφρώς καλύτερα των εκτιμώμενων
Ελαφρά άνοδο σημείωσε η ανάπτυξη στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του 2016, με το ΑΕΠ να επεκτείνεται κατά 0,7% έναντι 0,3% στο δ' τρίμηνο του 2015.
Τα προκαταρκτικά στοιχεία, που ανακοινώθηκαν σήμερα, Παρασκευή, 13 Μαΐου 2016, είναι ελαφρώς καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν ανάπτυξη 0,6%.
Και σε ετήσια βάση, όμως, δηλαδή σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015, τα στοιχεία είναι θετικά, με την ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας στο 1,6% έναντι ανάπτυξης 1,3% το α' τρίμηνο του 2015.
Επίσης, τα στοιχεία είναι καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν σε ετήσια βάση ανάπτυξη 1,5%.



Όπως αναφέρει η γερμανική στατιστική υπηρεσία Destatis, η ανάπτυξη στο πρώτο τρίμηνο του 2016 οδηγήθηκε κυρίως από την εγχώρια ζήτηση.
Ειδικότερα, σημειώνεται ότι «η τελική καταναλωτική δαπάνη τόσο των νοικοκυριών όσο και της γενικής κυβέρνησης αυξήθηκε στην αρχή του έτους.
»Ο σχηματισμός κεφαλαίου ήταν επίσης υψηλότερος. Λόγω των συνεχιζόμενων ήπιων καιρικών συνθηκών, τα πάγια κεφάλαια στις κατασκευές όπως και στα μηχανήματα και τον εξοπλισμό ήταν σημαντικά υψηλότερα έναντι του τετάρτου τριμήνου του 2015.
»Σύμφωνα με προσωρινούς υπολογισμούς, όμως, η ανάπτυξη του εξωτερικού εμπορίου είχε ελαφρά πτωτική επίδραση στην ανάπτυξη, διότι οι εισαγωγές αυξήθηκαν σημαντικά περισσότερο από τις εξαγωγές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης