Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διεθνείς επιχειρήσεις από 7 χώρες τάσσονται κατά του Brexit – Προβλέπουν μείωση επενδύσεων

Διεθνείς επιχειρήσεις από 7 χώρες τάσσονται κατά του Brexit – Προβλέπουν μείωση επενδύσεων
Τα 78% των 667 επιχειρήσεις εκτιμούν ότι θα υπάρξει αρνητικός αντίκτυπος για τις δραστηριότητές τους από ένα Brexit
Η πλειονότητα των διεθνών επιχειρήσεων από επτά χώρες, περιλαμβανομένης της Γερμανίας και της Κίνας, εκτιμούν ότι μια έξοδος της Βρετανίας από την Ε.Ε. θα ήταν αρνητική για τις ίδιες και θα οδηγούσε σε περικοπές επενδύσεων, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Ipsos MORI, που είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα, Παρασκευή, 13 Μαΐου 2016.
Ειδικότερα, το 78% των 667 επιχειρήσεων που ρωτήθηκαν, ανέφερε ότι εκτιμά ότι ο αντίκτυπος από μια ψήφο υπέρ του Brexit στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου θα ήταν αρνητικός, με μόνον το 5% να εκτιμά ότι θα ήταν θετικός για τις δραστηριότητές τους.
Οι υπόλοιπες είπαν ότι μπορεί να είναι θετικός ή αρνητικός ή ότι δεν γνωρίζουν.
Στη δημοσκόπηση της Ipsos MORI, η οποία διεξήχθη μεταξύ 19 Απριλίου και 2 Μαΐου, συμμετείχαν επιχειρήσεις από τον Καναδά, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Σουηδία και την Κίνα.
Ερωτηθείσες για τον αντίκτυπο ενός Brexit όσον αφορά μελλοντικές επενδύσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, το 61% ανέφερε ότι οι συνέπειες θα ήταν το πιθανότερο αρνητικές, με το 5% να έχει αντίθετη άποψη και το 27% να δηλώνει ότι σχεδόν δεν θα είχε συνέπειες.
Το υπόλοιπο 7% ήταν αβέβαιο για το τι συνέπειες θα υπήρχαν.
Η μία στις τρεις επιχειρήσεις είπαν ότι ο αντίκτυπος θα ήταν πολύ αρνητικός, προκαλώντας μείωση των επενδύσεων της τάξης άνω του 10%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης