Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Σε Kentucky και Oregon συνεχίζονται οι εκλογές – Ντέρμπι στους Δημοκρατικούς

tags :
ΗΠΑ: Σε Kentucky και Oregon συνεχίζονται οι εκλογές – Ντέρμπι στους Δημοκρατικούς
Ολοένα και πιο κοντά στο χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ο Donald Trump
Στις πολιτείες του Kentucky και του Oregon συνεχίζονται οι εκλογές για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατικών ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.
Στους Ρεπουμπλικάνους, ο Trump, ο μοναδικός πλέον διεκδικητής του χρίσματος, είναι βέβαιο πως θα κερδίσει εξασφαλίζοντας σχεδόν όλους τους αντιπροσώπους, τους οποίους αναδεικνύουν οι δύο πολιτείες.
Ακόμη κι αφού το επιτύχει όμως, θα χρειάζεται ακόμη 100 αντιπροσώπους ώστε να φθάσει τους 1.237 για να εξασφαλίσει και μαθηματικά πως θα πάρει το χρίσμα στο εθνικό συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων τον Ιούλιο.
Στους Δημοκρατικούς, αναμένεται μια νέα ισχυρή κόντρα Clinton – Sanders.
Πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Clinton διατηρεί ευρύ προβάδισμα στο Oregon (48%-33%) έναντι του αντιπάλου της, αλλά είναι πιθανό να ηττηθεί στο Kentucky.
Παρόλο αυτά οι αντιπρόσωποι στο συνέδριο των Δημοκρατικών που θα διεξαχθεί στη Φιλαδέλφεια τον Ιούλιο μοιράζονται στους υποψήφιους βάσει των ποσοστών τους.
Έτσι, η Clinton αναμένεται να αποσπάσει έναν αριθμό των αντιπροσώπων του Kentucky (55 το σύνολο) ακόμη κι αν ο Sanders τη νικήσει.
Ακόμη και στην περίπτωση μιας μεγάλης ήττας της Clinton στο Kentucky το προβάδισμά της σε ψήφους, αντιπροσώπους και κομματικά στελέχη που θα πάρουν μέρος στο συνέδριο και έχουν δεσμευτεί να την υποστηρίξουν μοιάζει αξεπέραστο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης