Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανικό Πρακτορείο: Διχάζει τη Γερμανική Βουλή το αποτέλεσμα των Προεδρικών εκλογών στην Αυστρία

Γερμανικό Πρακτορείο: Διχάζει τη Γερμανική Βουλή το αποτέλεσμα των Προεδρικών εκλογών στην Αυστρία
Οι επιπτώσεις της εκλογής ενός ακροδεξιού στο αυστριακό προεδρικό αξίωμα, θα είναι μεγάλες για την Αυστρία, τη Γερμανία, και την Ευρώπη
Κορυφαία στελέχη του γερμανικού λαϊκιστικού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» εξέφρασαν την ικανοποίηση και την στήριξή τους στο πρόσωπο του Αυστριακού ακροδεξιού υποψηφίου Norbert Hofer, μετά τα αποτελέσματα των αυστριακών Προεδρικών εκλογών που δείχνουν τους δύο υποψηφίους να ισοβαθμούν στο 50%.
Στον αντίποδα, ο γερμανός πολιτικός επιστήμονας Hajo Funke μιλώντας στο Γερμανικό Πρακτορείο προειδοποιεί για τις επιπτώσεις της εκλογής ενός ακροδεξιού στο αυστριακό προεδρικό αξίωμα, τόσο για την ίδια την Αυστρία, όσο και για την Γερμανία, αλλά και την Ευρώπη.
Όπως υπογράμμισε, ο αυστριακός πρόεδρος έχει τη δυνατότητα να διαλύσει την Βουλή και να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές.
Ο γερμανός επιστήμονας εκτιμά ότι με αυτό τον τρόπο ο Hofer θα μπορούσε, ως πρόεδρος, να διευκολύνει τον επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος FPÖ, Heinz Christian Strache να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός.
Την ίδια στιγμή σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό DLF ο πρόεδρος του γερμανικού κοινοβουλίου Norbert Lammert δήλωσε:
«Ανεξάρτητα από την έκβαση της εκλογικής διαδικασίας, είναι αυτονόητο ότι θα έχουμε μια σωστή σχέση με τον εκλεγμένο πρόεδρο της Αυστρίας».
Ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός τόνισε ωστόσο ότι με δεδομένες τις πολιτικές εξελίξεις στην Αυστρία είναι «ευτυχής ότι η εκλογή του γερμανού ομοσπονδιακού προέδρου δεν γίνεται απευθείας από το λαό, αλλά με τη βοήθεια της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης