Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε. το 47% των Βρετανών – Στο 40% η ψήφος υπέρ του Brexit

Υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε. το 47% των Βρετανών – Στο 40% η ψήφος υπέρ του Brexit
Ανάλυση όλων των δημοσκοπήσεων που έχουν δει μέχρι τώρα το φως της δημοσιότητας
Η… χιονοστιβάδα οικονομικών εκθέσεων που προειδοποιούν σχετικά με τις αρνητικές συνέπειες μιας αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. φαίνεται ότι έχουν πείσει τους Βρετανούς ότι είναι καλύτερα να συνεχίσει η χώρα τους να αποτελεί μέλος του ευρωπαϊκού μπλοκ.
Ένα μήνα ακριβώς πριν από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου, οι Βρετανοί φαίνονται κάθε φορά περισσότερο υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε., σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.
Μάλιστα, βάσει μιας ανάλυσης όλων των δημοσκοπήσεων που έχουν γίνει μέχρι τώρα, καταδεικνύει ότι το 47% των Βρετανών είναι υπέρ της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ε.Ε., έναντι 40% που τάσσονται κατά.
Μέρος αυτής της αλλαγής στάσης οφείλεται στη χιονοστιβάδα οικονομικών εκθέσεων, που προσπαθούν να πείσουν τους ψηφοφόρους ότι η καλύτερη επιλογή είναι η Βρετανία να συνεχίσει να είναι στην ενιαία αγορά.
Ως αποτέλεσμα, η στερλίνα, που τον Φεβρουάριο «χτύπησε» χαμηλά ενός έτους έναντι του δολαρίου, άρχισε να ανακάμπτει την περασμένη εβδομάδα μετά τη δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων που έδειχναν τη στήριξη υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε.
Σήμερα, σε νέα έκθεση του βρετανικού υπουργείου Οικονομικών επισημαίνεται ότι, βραχυπρόθεσμα, οι συνέπειες ενός Brexit θα είναι καταστροφικές και μεταξύ άλλων, επισημαίνει την απώλεια 500.000 θέσεων εργασίας και μια πτώση του ΑΕΠ της τάξης του 3,6% μέσα σε δύο χρόνια, έναντι πρόβλεψης για ανάπτυξη αν η χώρα παραμείνει στο ευρωπαϊκό μπλοκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης