Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΔΝΤ: Αναβαθμίζει τις εκτιμήσεις για την ιταλική οικονομία - «Βλέπει» ανάπτυξη +1,1% του ΑΕΠ το 2016

ΔΝΤ: Αναβαθμίζει τις εκτιμήσεις για την ιταλική οικονομία - «Βλέπει» ανάπτυξη +1,1% του ΑΕΠ το 2016
Η ενδεχόμενη έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. μπορεί να πλήξει την ήπια ανάκαμψη που καταγράφεται στην Ιταλία, προειδοποιεί το ΔΝΤ
Σε οριακή αναβάθμιση των εκτιμήσεων του για την ιταλική οικονομία προχώρησε σήμερα, Δευτέρα 23 Μαΐου, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τονίζοντας, εντούτοις, ότι η ιταλική ανάκαμψη θα παραμείνει ήπια τα προσεχή χρόνια.
Ειδικότερα, αναβάθμισε κατά 0,1 ποσοστιαίες μονάδες την εκτίμησή του για το ιταλικό ΑΕΠ το 2016, προβλέποντας, πλέον, ότι θα ενισχυθεί κατά 1,1%, έναντι 1% προηγουμένως.
Παράλληλα, το Ταμείο διατύπωσε την προβλεψη ότι η ιταλική οικονομία θα αυξηθεί με ρυθμό 1,25% τόσο το 2017, όσο και το 2018.
Το ΔΝΤ προειδοποίησε, πάντως, ότι η Ιταλία και η ανάκαμψή της αντιμετωπίζουν αυξημένους κινδύνους, που ενδέχεται να τη θέσουν εκτός της πορείας της.
Όπως σημείωσε, η ανάπτυξη μπορεί να είναι πολύ αδύναμη για να αντιμετωπιστούν ουσιαστικά οι οικονομικές αδυναμίες της χώρας, ενώ υπογράμμισε ως ουσιαστικό κίνδυνο το ενδεχόμενο εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ως αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης