Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bullard (Fed): Επικίνδυνο να παραμένουν σε πολύ χαμηλό επίπεδο για μεγάλο χρονικό διάστημα τα επιτόκια της Fed

Bullard (Fed): Επικίνδυνο να παραμένουν σε πολύ χαμηλό επίπεδο για μεγάλο χρονικό διάστημα τα επιτόκια της Fed
Ενδεχόμενη έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. στο κρίσιμο βρετανικό δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016 δεν θα επηρεάσει τις επικείμενες αποφάσεις της Fed
Τα παρεμβατικά επιτόκια των ΗΠΑ είναι επικίνδυνο να παραμένουν για παρατεταμένο χρονικό διάστημα σε πολύ χαμηλό επίπεδο, όπως επεσήμανε την Δευτέρα 23 Μαΐου 2016 ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τραπέζης του St Louis, James Bullard.
Για τον ίδιο, τα πολύ χαμηλά αμερικανικά επιτόκια για μεγάλες χρονικές περιόδους, παρουσιάζουν τον κίνδυνο πρόκλησης χρηματο-οικονομικής αστάθειας στο μέλλον, γι' αυτό και οι προσδοκίες των επενδυτών για αύξησή τους «είναι μάλλον καλή εξέλιξη».
Όπως αναμεταδίδει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, πέραν της επικινδυνότητος των χαμηλών επιτοκίων της Fed, ο Bullard θεωρεί πως θα ήταν συνετή μια αύξησή τους και στο πλαίσιο της βελτίωσης της αγοράς εργασίας των ΗΠΑ, που ενδέχεται να ασκήσει ανοδική πίεση στον πληθωρισμό, ο οποίος κινείται ήδη προς τον στόχο του 2% που υπηρετεί η Federal Reserve.
Για τον ίδιο, ενδεχόμενη έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. στο κρίσιμο βρετανικό δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016 δεν θα επηρεάσει τις επικείμενες αποφάσεις της Fed περί των παρεμβατικών επιτοκίων του δολαρίου.
Η άποψη του Bullard για την πορεία των παρεμβατικών επιτοκίων της Fed έχει βαρύνουσα σημασία, καθώς είναι μέλος με δικαίωμα ψήφου στην αρμόδια νομισματική επιτροπή FOMC.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης