Τελευταία Νέα
Διεθνή

Powell (Fed): «Πολύ σύντομα» η αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων, εφόσον τα στοιχεία συνεχίσουν να βελτιώνονται

Powell (Fed): «Πολύ σύντομα» η αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων, εφόσον τα στοιχεία συνεχίσουν να βελτιώνονται
Τα αμερικανικά επιτόκια ενδεχομένως πολύ σύντομα να αυξηθούν, εφόσον τα οικονομικά στοιχεία και η αγορά εργασίας συνεχίσουν να βελτιώνονται.
Την εκτίμηση αυτή διατύπωσε σήμερα, Πέμπτη 26 Μαΐου, ο Jerome Powell, εις εκ των διοικητών της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve - Fed), «κλείνοντας το μάτι» στις αγορές για πιθανή αύξηση των επιτοκίων στη συνεδρίαση της νομισματικής επιτροπής της Fed (FOMC) τον ερχόμενο Ιούνιο (6/2016).
Σύμφωνα με τον Powell, η αμερικανική οικονομία βρίσκεται σε «σωστό δρόμο», ενώ ακόμα σημαντικότερο είναι, κατά τον ίδιο, ότι η απασχόληση και οι μισθοί ενισχύονται, παρά την πρόσφατη καταγεγραμμένη αδυναμία στις καταναλωτικές δαπάνες και το επιχειρηματικό κλίμα.
«Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η υποβόσκουσα ανάπτυξη είναι ταχύτερη από ό,τι οι πρόσφατες αναγνώσεις της υποδηλώνουν», υποστήριξε χαρακτηριστικά.
Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι ο Powell εκτίμησε ότι οι διεθνείς κίνδυνοι για την αμερικανική οικονομία έχουν υποχωρήσει, ωστόσο επισήμανε ότι το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου για το Brexit, η προσφυγική κρίση στην Ευρώπη και τα οικονομικά προβλήματα σε Κίνα και Βραζιλία αποτελούν διαρκείς ανησυχίες.

www.bankingnews.gr  
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης