Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moody's: Σταθερό το outlook του ιαπωνικού τραπεζικού συστήματος

tags :
Moody's: Σταθερό το outlook του ιαπωνικού τραπεζικού συστήματος
Σταθερό διατηρεί η Moody’s το outlook του ιαπωνικού τραπεζικού συστήματος, επικαλούμενη δύο σημαντικές προκλήσεις με τις οποίες είναι αντιμέτωπες οι τράπεζες της χώρας.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική έκθεση της Moody’s οι ιαπωνικές τράπεζες, δέχονται συνεχιζόμενες πιέσεις για την ποιότητα του δανειακού χαρτοφυλακίου των μικρών και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεων, οι οποίες αντιπροσωπεύουν περίπου το 40% των δανείων. Κατά δεύτερον, η Moody's προβλέπει ότι οι ιαπωνικές τράπεζες θα καταγράψουν αδύναμα κέρδη, καθώς δεν «βλέπει» κανένα στοιχείο που θα μπορούσε να αλλάξει την τάση αυτή στο εγγύς μέλλον.
Ωστόσο, παρά τις προκλήσεις που αναμένονται κατά τους προσεχείς 12-18 μήνες, υπάρχουν και ορισμένες θετικές πτυχές που συμβάλλουν στην ανθεκτικότητα των ιαπωνικών τραπεζών.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Moody’s δεν έχουν δημιουργηθεί επαρκείς συνθήκες για τη δημιουργία πιστωτικής «φούσκας» στην Ιαπωνία, ενώ παραμένει διατηρείται εμπιστοσύνη των ιαπωνικών επιχειρηματικών κολοσσών προς τις τράπεζες της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης