Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες καταγγελίες της Ρωσίας για εφοδιασμό με όπλα των ισλαμιστών της Συρίας από την Τουρκία

Νέες καταγγελίες της Ρωσίας για εφοδιασμό με όπλα των ισλαμιστών της Συρίας από την Τουρκία
Όπως είπε ο Ρώσος αντιπτέραρχος, φορτηγά που μεταφέρουν όπλα περνάνε καθημερινά από την Τουρκία στη Συρία για λογαριασμό της τρομοκρατικής οργάνωσης.
Νέες καταγγελίες κατά της Τουρκίας για εφοδιασμό με όπλα της ισλαμικής οργάνωσης al-Nusra, που δρα στη Συρία, έκανε σήμερα ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου της Ρωσίας Sergey Rudskoy.
Όπως είπε ο Ρώσος αντιπτέραρχος, φορτηγά που μεταφέρουν όπλα περνάνε καθημερινά από την Τουρκία στη Συρία για λογαριασμό της τρομοκρατικής οργάνωσης, η οποία συνεχίσει να επιτίθεται κατά του Συριακού στρατού.
"Αυτή η συνεχής τροφοδοσία επιτρέπει στους τρομοκράτες της al-Nusra να συνεχίσουν τους βομβαρδισμούς και να προκαλούν πλήγματα στις Συριακές κυβερνητικές δυνάμεις, η δράση των οποίων μειώνεται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος σε άλλες περιοχές", δήλωσε ο Rudskoy κατά τη διάρκεια ενημέρωσης.
Πρόσθεσε ακόμη, ότι οι ΗΠΑ αναγνώρισαν, ότι οι πιο σκληρές μάχες γίνονται γύρω από τις περιοχές όπου η al-Qaeda, που συνδέεται με την al-Nusra, είναι πιο δραστήρια.
"Ο καθένας ξέρει και οι Αμερικανοί εταίροι μας παραδέχονται, ότι τα μεγαλύτερα hot spots των ενεργών στρατιωτικών επιχειρήσεων είναι εκείνα τα μέρη της Συρίας, όπου η al-Qaeda δρα ανεξέλεγκτα".
Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με Rudskoy, οι ΗΠΑ έχουν αρνηθεί να διεξάγουν κοινές επιχειρήσεις κατά των τρομοκρατικών ομάδων στη Συρία, κάτι που έχει οδηγήσει σε κλιμάκωση της σύγκρουσης.
Η τρομοκρατική οργάνωση al-Nusra δυσχεραίνει τις προσπάθειες κατάπαυσης του πυρός στις βόρειες περιοχές της Συρίας, δήλωσε το Ρωσικό Γενικό Επιτελείο.
"Είναι πολύ σαφές, ότι η τρομοκρατική ομάδα Jabhat al-Nusra, που δραστηριοποιούνται στις περιοχές του Χαλεπίου και Ιντλίμπ, είναι το κύριο εμπόδιο για την επέκταση του καθεστώτος κατάπαυσης του πυρός για να βόρειες περιοχές της Συρίας" είπε ο Rudskoy.
Επιπλέον, ο al-Nusra έχει χρησιμοποιήσει την "κατάπαυση πυρός" για να αποκατασταθεί εν μέρει η ικανότητα καταπολέμησης της, δήλωσε ο Rudskoy στους δημοσιογράφους.
Νωρίτερα, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergey Shoigu δήλωσε ότι η Ρωσία προσφέρθηκε για τη διεξαγωγή κοινών με τις ΗΠΑ αεροπορικών επιδρομών κατά των τρομοκρατικών ομάδων στη Συρία, αλλά το Πεντάγωνο αρνήθηκε την προσφορά.
Ωστόσο, το Ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει, ότι η Μόσχα δεν έχει αποκλείσει μια πιθανή κοινή επιχείρηση στο μέλλον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης