Τελευταία Νέα
Διεθνή

WSJ: Η επίσκεψη Putin στοχεύει στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων Ρωσίας-Ελλάδος εν μέσω κυρώσεων της Ε.Ε.

WSJ: Η επίσκεψη Putin στοχεύει στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων Ρωσίας-Ελλάδος εν μέσω κυρώσεων της Ε.Ε.
Η επίσκεψη του πανίσχυρου Ρώσου προέδρου στην Ελλάδα έρχεται μόλις 10 ημέρες μετά την επίσημη έναρξη κατασκευής του αγωγού TAP επί ελληνικού εδάφους
Τις διμερείς σχέσεις Ρωσίας-Ελλάδος στοχεύει να αναθερμάνει ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin, κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής του στην Αθήνα την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016.
Αυτό επισημαίνει η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal (WSJ), σύμφωνα με την οποία οι συνομιλίες Ρωσίας-Ελλάδος θα επικεντρωθούν στον τομέα της ενέργειας και σε επενδύσεις.
Στόχος του Putin φέρεται να είναι η ενίσχυση της στενής συνεργασίας με την Ελλάδα, εν μέσω συνεχιζόμενων διπλωματικών εντάσεων με τη Δύση.
Η επίσκεψη του Ρώσου προέδρου είναι η πρώτη μετά από εννέα χρόνια, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
Οι συνομιλίες πρόκειται να εστιάσουν στο διμερές εμπόριο και στις επενδύσεις, ιδιαίτερα στην ενέργεια και στις μεταφορές, όπως ανακοίνωσε το ίδιο το γραφείο του Putin.
Η επίσκεψη του πανίσχυρου Ρώσου προέδρου στην Ελλάδα έρχεται μόλις 10 ημέρες μετά την επίσημη έναρξη κατασκευής του αγωγού TAP επί ελληνικού εδάφους, που είναι ανταγωνιστικός στα ρωσικά συμφέροντα, παρακάμπτοντας εντελώς το ρωσικό έδαφος για να φέρει στην Ευρώπη φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊζάν.
Η ρωσική εναλλακτική λύση στον TAP ήταν ο αγωγός IGI Poseidon, που όμως δύσκολα θα προχωρήσει καθώς θα έπρεπε να περάσει από τουρκικό έδαφος.
Η Ρωσία δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τον ΟΛΘ.
Η WSJ δεν ξεχνάει να υπενθυμίσει, ότι η Ρωσία ποτέ δεν προσέφερε μια ρεαλιστική εναλλακτική λύση χρηματοδότησης της Ελλάδος απέναντι στο δανεισμό από την ευρωζώνη και τους υπόλοιπους πιστωτές των μνημονίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης