Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: Επιδείνωση του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα το Μάιο, παρά τη βελτίωση σε Ευρωζώνη και Ε.Ε.

Κομισιόν: Επιδείνωση του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα το Μάιο, παρά τη βελτίωση σε Ευρωζώνη και Ε.Ε.
Η βελτίωση του δείκτη Economic Sentiment Indicator στην Ευρωζώνη αποδίδεται στη βελτίωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης, καθώς και της εμπιστοσύνης στους τομείς λιανικού εμπορίου και κατασκευών
Επιδείνωση κατέγραψε το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα το Μάιο, με το σχετικό δείκτη Economic Sentiment Indicator (ESI) που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να υποχωρεί στις 89,7 μονάδες, από 90,3 μονάδες τον Απρίλιο.
Από την άλλη, ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ευρωζώνη και την Ε.Ε. κατέγραψαν βελτίωση.
Ειδικότερα, ο δείκτης στην Ευρωζώνη αυξήθηκε στις 104,7 μονάδες έναντι 104 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, ενώ στην ΕΕ ενισχύθηκε κατά μισή μονάδα, στις 105,7 μονάδες.
Η βελτίωση του δείκτη στην Ευρωζώνη αποδίδεται στη βελτίωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης, καθώς και της εμπιστοσύνης στους τομείς του λιανικού εμπορίου και των κατασκευών.
Από την άλλη, η εμπιστοσύνη στον βιομηχανικό τομέα παρέμεινε σταθερή, ενώ στον τομέα των υπηρεσιών επιδεινώθηκε ελαφρώς.
Όσον αφορά τις 5 μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης, ο ESI αυξήθηκε σημαντικά στη Γαλλία (+1,5) και οριακά στη Γερμανία (+0,4) και την Ιταλία (+0,3), ενώ υποχώρησε οριακά στην Ισπανία (-0,4) και την Ολλανδία (-0,1).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης