Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΔΝΤ: Οι πιστωτές πρέπει να αναλάβουν μέρος του «πόνου» της Ελλάδας για το χρέος

ΔΝΤ: Οι πιστωτές πρέπει να αναλάβουν μέρος του «πόνου» της Ελλάδας για το χρέος
«Ανοησίες» τα περί κόντρας Lagarde - Thomsen στο Eurogroup, οι θέσεις και η διαπραγματευτική στρατηγική του Ταμείου καθορίζονται πάντα εκ των προτέρων
Στη διευθέτηση ή μείωση του ελληνικού χρέους επιμένει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, καλώντας τους Ευρωπαίους να βρουν μια οριστική λύση για το θέμα και να αναλάβουν μέρος του «πόνου» της χώρας.
Συγκεκριμένα, με αφορμή τις δηλώσεις του επικεφαλής οικονομολόγου του Ταμείου, Maurice Obstfeld, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΔΝΤ, William Murray, είπε πως το Ταμείο έχει βάλει το θέμα του χρέους στην ατζέντα όλων, ωστόσο, υπογράμμισε ότι δεν είναι ακόμη σε θέση να πει αν θα συμμετάσχει στη χρηματοδότηση του προγράμματος.
«Αυτό θα το δούμε μέχρι το τέλος της χρονιάς, όταν και το Ταμείο θα καταρτίσει τη δική του έκθεση βιωσιμότητας του χρέους», σημείωσε, ενώ, επαναλαμβάνοντας τα λόγια του Obstfeld, είπε ακόμη ότι «υπάρχουν όρια στον πόνο που οι οικονομίες μπορούν ή πρέπει να αντέξουν και έτσι σε ιδιαίτερα δύσκολες περιπτώσεις συστήνουμε αναδιάρθρωση ή μείωση του χρέους, κάτι που απαιτεί οι πιστωτές να αναλάβουν μέρος του κόστους προσαρμογής».
Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Myrray κάλεσε τους ευρωπαίους δανειστές να αναλάβουν τις ευθύνες τους και υπογράμμισε πως τα μέτρα για την ελάφρυνση θα αποφασιστούν μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της στην Ε.Ε.
Από τη μεριά του ο εκπρόσωπος τύπου του Ταμείου, Gerry Rice, δήλωσε σχετικά με τις φήμες για την κόντρα Lagarde - Thomsen ότι πρόκειται για «ανοησίες», καθώς η επικεφαλής του ταμείου «στήριξε απόλυτα τις θέσεις του Thomsen στο Eurogroup».
Τόνισε δε ότι οι θέσεις και η διαπραγματευτική στρατηγική του ΔΝΤ καθορίζονται πάντα εκ των προτέρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης