Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ΕΕ θα χορηγήσει 60 δισ ευρώ σε χώρες της Αφρικής και της Μ. Ανατολής για να ανακόψει τις προσφυγικές ροές

tags :
Η ΕΕ θα χορηγήσει 60 δισ ευρώ σε χώρες της Αφρικής και της Μ. Ανατολής για να ανακόψει τις προσφυγικές ροές
Πρόκειται για χώρες όπως η Τυνησία, Ιορδανία, Λίβανο, Νιγηρία και Αιθιοπία
Με 60 δις ευρώ πρόκειται να χρηματοδοτήσει η ΕΕ τις χώρες που συνορεύουν με αυτές που βρίσκονται στην κορυφή των μεταναστευτικών ροών, σε μια νέα προσπάθεια να δώσει λύση στο προσφυγικό.
Όπως αποκαλύπτουν οι Financial Times, η ΕΕ αναπροσαρμόζει τις διπλωματικές και οικονομικές της σχέσεις με την Τυνησία, την Ιορδανία, το Λίβανο, τη Νιγηρία και την Αιθιοπία.
Η βασική προτεραιότητα της, σύμφωνα με το «πλαίσιο εταιρικής σχέσης» όπως αποκαλείται το σχέδιο που προωθούν οι Βρυξέλες, είναι ο έλεγχος των μεταναστών που έχουν ως προορισμό τους την Ευρώπη.
Ένα παρόμοιο σχέδιο έχει υπογράψει η ΕΕ με την Τουρκία το οποίο περιλαμβάνει ωστόσο κι άλλα οφέλη για την Άγκυρα.
Σε αρχική φάση η ΕΕ θα αποδεσμεύσει 8 δις ευρώ μέσα στα απόμενα 8 χρόνια, πολλά από τα οποία θα δοθούν για αναπτυξιακά έργα στην Αφρική και ως οικονομική υποστήριξη σε διάφορες χάρες.
Το τελικό ποσό θα ανέλθει στα 60 δις ευρώ από ιδιωτικά κεφάλαια και θα διοχετευτούν στις χώρες αυτές για δημόσια έργα και κατασκευαστικά προγράμματα τα οποία θα συμβάλλουν στην αναχαίτιση των μεταναστευτικών ροών.
Το θέμα βρίσκεται ακόμη προς συζήτηση στις Βρυξέλες οι οποίες θα είναι σε θέσει να δώσουν λεπτομέρειες για το πρόγραμμα το Φθινόπωρο του 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης