Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Κίνα καλεί τις ΗΠΑ να παίξουν εποικοδομητικό ρόλο στη Νότια Θάλασσα – «Να σταματήσουν οι προκλήσεις»

tags :
Η Κίνα καλεί τις ΗΠΑ να παίξουν εποικοδομητικό ρόλο στη Νότια Θάλασσα – «Να σταματήσουν οι προκλήσεις»
Από την πλευρά του, ο Ash Carter επανέλαβε πως οι ΗΠΑ «στηρίζουν τις διαπραγματεύσεις για την ειρηνική επίλυση των αντιπαραθέσεων στην Νότια Θάλασσα»
Το Πεκίνο καλεί για ακόμα μια φορά τις ΗΠΑ να παίξουν εποικοδομητικό ρόλο στη Νότια Θάλασσα, προκειμένου να σταματήσει το κλίμα αντιπαράθεσης και επανέλθει η ηρεμία στην περιοχή, τονίζοντας ταυτόχρονα πως πρέπει να σταματήσουν και οι συνεχόμενες προκλήσεις εκ μέρους τους.
Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το Reuters, ένα από τα ανώτατα στελέχη του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, ο Yang Jiechi, δήλωσε ότι η Κίνα «η Κίνα έχει κάθε δικαίωμα να διασφαλίσει την εδαφική κυριαρχία και τα θαλάσσια δικαιώματα στην περιοχή», καθώς «σέβεται απόλυτα το Διεθνές Δίκαιο περί ελεύθερης ναυσιπλοΐας και υπέρπτησεων».
Καταλήγοντας, υποστήριξε πως «οι διαφορές ανάμεσα στις δύο πλευρές πρέπει να επιλυθούν μέσω διαβουλεύσεων».
Από την πλευρά του, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Ash Carter, επανέλαβε μέσα στο περασμένο Σαββατοκύριακο πως οι ΗΠΑ «στηρίζουν τις διαπραγματεύσεις για την ειρηνική επίλυση των αντιπαραθέσεων στην Νότια Θάλασσα», ωστόσο εξέφρασε και την ανησυχία του για τις μονομερείς ενέργειες της Κίνας στην περιοχή.
Στο «παιχνίδι» της Ν. Θάλασσας έχουν εισέλθει δυνατά οι Ιαπωνία, Φιλιππίνες, Βιετνάμ, Μαλαισία, Ταιβάν και Μπρούνεϊ, καθώς από την περιοχή περνούν ετησίως εμπορεύματα συνολικής αξίας 5 τρισ. δολ…

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης