Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξεκίνησε η αγορά εταιρικών ομολόγων από την ΕΚΤ - Στόχος η αύξηση του πληθωρισμού

tags :
Ξεκίνησε η αγορά εταιρικών ομολόγων από την ΕΚΤ - Στόχος η αύξηση του πληθωρισμού
Χρηματιστές σημείωναν ότι η ΕΚΤ ενεργοποιήθηκε αρχικά στη δευτερογενή αγορά, με τη ζήτηση 5ετούς ομολόγου εταιρίας κοινής ωφέλειας, σύμφωνα με την υπηρεσία IFR του Thomson Reuters
Τις αγορές εταιρικών ομολόγων ξεκίνησε από σήμερα (08/06/2016) η ΕΚΤ, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να αυξήσει τον πολύ χαμηλό πληθωρισμό στην Ευρωζώνη, κοντά στον στόχο του 2%.
Ενισχύοντας το πρόγραμμά της ποσοτικής χαλάρωσης (QE), ύψους 1,74 τρις ευρώ, με αγορές επενδυτικά διαβαθμισμένων ομολόγων που έχουν εκδώσει επιχειρήσεις της Ευρωζώνης στο ενιαίο νόμισμα, η ΕΚΤ ελπίζει να μειώσει περαιτέρω το κόστος δανεισμού τους.
Με αυτό τον τρόπο θέλει να δώσει στις εταιρίες κίνητρο να επενδύσουν και να τονώσουν την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη, η οποία πασχίζει ακόμη να ξεπεράσει τα τελευταία στάδια της κρίσης χρέους της.
Χρηματιστές σημείωναν ότι η ΕΚΤ ενεργοποιήθηκε αρχικά στη δευτερογενή αγορά, με τη ζήτηση 5ετούς ομολόγου εταιρίας κοινής ωφέλειας, σύμφωνα με την υπηρεσία IFR του Thomson Reuters.
Σύμφωνα με επενδυτές, η κεντρική τράπεζα εμφανίσθηκε να αγοράζει ομόλογα εταιριών, όπως της ασφαλιστικής Generali και της τηλεπικοινωνιακής Telefonica, με το μέγεθος των αγορών να κυμαίνεται από 3 έως 5 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης