Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Μη επιτεύξιμοι οι στόχοι της ανάπτυξης φέτος – Φόβοι για νέα ύφεση

Ισπανία: Μη επιτεύξιμοι οι στόχοι της ανάπτυξης φέτος – Φόβοι για νέα ύφεση
Πιθανόν να χάσει τους στόχους της ανάπτυξης και η Ισπανία φέτος, με την οικονομία της να «φλερτάρει» πλέον πολύ σοβαρά με την ύφεση και την περαιτέρω αύξηση της ανεργίας.
Σύμφωνα με τον υπουργό εργασίας Valeriano Gomez, ο στόχος για ανάπτυξη 1,3% μάλλον δεν θα επιτευχθεί, ενώ η ανεργία θα είναι η υψηλότερη της Ευρώπης, στο 21%. Με ανάπτυξη μόλις 1% είναι αδύνατο η οικονομία να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας ανέφερε χαρακτηριστικά ο Gomez.
Αντίθετα, ο στόχος του ελλείμματος αναμένεται να επιτευχθεί και φέτος αλλά και τον επόμενο χρόνο, καθώς τα μέτρα λιτότητας έχουν αποδώσει. Όμως το γεγονός ότι η μείωση του ελλείμματος δεν έρχεται από την ενίσχυση της ανάπτυξης και την βελτίωση των δομικών αρρυθμιών είναι μεγάλο πρόβλημα, επισήμανε ο Ισπανός Υπουργός.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι η ισπανική οικονομία αυξήθηκε 0,4% το α’ 3μηνο και μόλις 0,2% το δεύτερο. Οι αναλυτές έχουν ήδη αρχίσει να ανησυχούν για το ενδεχόμενο να υπάρξει ύφεση το τελευταίο τρίμηνο του έτους, ενώ για ολόκληρη τη χρήση αναμένεται η ανάπτυξη να κλείσει στο 0,8%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης