Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cavusoglu (ΥΠΕΞ Τουρκίας): Η Ρωσία έχει παραβιάσει τη συριακή εκεχειρία περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα

tags :
Cavusoglu (ΥΠΕΞ Τουρκίας): Η Ρωσία έχει παραβιάσει τη συριακή εκεχειρία περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα
«Συνεχίζει να στοχεύει σχολεία, νοσοκομεία και πολίτες, χωρίς να στοχεύει τους τζιχαντιστές»
Το γεγονός ότι η Ρωσία έχει παραβιάσει την εκεχειρία στη Συρία περισσότερες φορές από οποιαδήποτε άλλη χώρα, κατήγγειλε την Πέμπτη (9/6) ο τούρκος υπουργός εξωτερικών Mevlut Cavusoglu, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τους ομολόγους του από Πολωνία και Ρουμανία, στη Βαρσοβία.
Συγκεκριμένα, ο Cavusoglu ανέφερε ότι παρά το γεγονός ότι η Ρωσία συμπροεδρεύει της Διεθνούς Ομάδας Στήριξης προς τη Συρία, έχει παραβιάσει την εκεχειρία περισσότερο από κάθε άλλη χώρα, ενώ έχει αποτύχει να καταπολεμήσει το Ισλαμικό Κράτος, στοχεύοντας αντ’ αυτού αμάχους και ομάδες της αντιπολίτευσης.
«Συνεχίζει να στοχεύει σχολεία, νοσοκομεία και πολίτες, χωρίς να στοχεύει τους τζιχαντιστές», υπογράμμισε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, διευκρινίζοντας ότι σκοπός της Ρωσίας είναι να διατηρήσει το καταπιεστικό καθεστώς και να ενισχύσει την παρουσία της στην περιοχή.
Παράλληλα, ο Cavusoglu επανέλαβε ότι επείγει οι εμπλεκόμενες χώρες να καταλήξουν σε μία κοινή γραμμή ενάντια στην τρομοκρατία, χωρίς ωστόσο να καταφεύγουν σε άλλες τρομοκρατικές ομάδες, αναφερόμενος ουσιαστικά στη συνεργασία του συνασπισμού των ΗΠΑ με κούρδους μαχητές.
«Πώς μπορείτε να καταπολεμήσετε οποιαδήποτε τρομοκρατική ομάδα, όταν υπάρχει τέτοια νοοτροπία;», αναρωτήθηκε ο Cavusoglu, τονίζοντας ότι «πρέπει να αντιμετωπίσουμε όλα τα είδη τρομοκρατίας, ανεξάρτητα από το πού προέρχονται και το ποιους στοχεύουν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης