Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανεπηρέαστη από ένα Brexit η γερμανική οικονομία - Μόνο πολιτικές οι συνέπειες για το Βερολίνο

Ανεπηρέαστη από ένα Brexit η γερμανική οικονομία - Μόνο πολιτικές οι συνέπειες για το Βερολίνο
Ενδεχόμενη αστάθεια και αποσύνθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης «βλέπουν» διάφοροι αναλυτές
Το γεγονός ότι μία πιθανή έξοδος της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση δε θα επηρεάσει τη γερμανική οικονομία βραχυπρόθεσμα, εξέφρασαν διάφοροι αναλυτές στο πρακτορείο ειδήσεων «Anadolu», τονίζοντας ωστόσο ότι η εν λόγω εξέλιξη θα μπορούσε να έχει σοβαρές πολιτικές συνέπειες για το Βερολίνο, καθώς και να προκαλέσει την αποσύνθεση της ΕΕ.
«Ένα Brexit δε θα επηρεάσει τη Γερμανία σε μεγάλο βαθμό άμεσα, ωστόσο θα επηρεάσει το μέλλον της ΕΕ ως πολιτικού και οικονομικού σχηματισμού», δήλωσε ο καθηγητής του Χρηματοοικονομικού Πανεπιστημίου της Φρανκφούρτης, Grigory Vilkov, τονίζοντας ότι οι αρνητικές συνέπειες προς το Βερολίνα ναι μεν δε θα είναι άμεσες, αναμένεται όμως να έχουν βαθιά επίδραση μακροπρόθεσμα.
Επιπλέον, ο επικεφαλής οικονομολόγος της HSH Nordbank, Cyrus de la Rubia, ανέφερε ότι οι καθαρές οικονομικές συνέπειες ενός Brexit θα είναι διατηρήσιμες για τη Γερμανία, ωστόσο τόνισε και ο ίδιος με τη σειρά του ότι μία τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη σταθερότητα τη Ένωσης.
«Θα ανέμενα τα περισσότερα αρνητικά αποτελέσματα να γίνουν αισθητά το 2017, όταν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και ΕΕ ενδεχομένως να φτάσουν σε αδιέξοδο και ο φόβος διάλυσης της Ένωσης να κλιμακωθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο de la Rubia, διευκρινίζοντας ότι «σε ένα τέτοιο περιβάλλον, οι εταιρίες θα είναι απρόθυμες να επενδύσουν, ενώ οι καταναλωτές θα αρχίσουν να αποταμιεύουν περισσότερο».
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής οικονομολόγος της Deka Bank, Ulrich Kater, ανέφερε και αυτός την περιορισμένη επίδραση ενός Brexit στη γερμανική οικονομία βραχυπρόθεσμα, ενώ εξέφρασε παράλληλα την άποψη ότι η Βρετανία θα μείνει εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Παρά το γεγονός ότι η Ένωση χρειάζεται να βελτιώσει τη δημοκρατική της διακυβέρνηση, το στρατόπεδο του Brexit δεν έχει καταφέρει να παρουσιάσει μία καλύτερη εναλλακτική λύση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης