Τελευταία Νέα
Διεθνή

Der Spiegel: Έκκληση στους Βρετανούς πολίτες να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής της χώρας τους στην Ε.Ε.

Der Spiegel: Έκκληση στους Βρετανούς πολίτες να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής της χώρας τους στην Ε.Ε.
Το περιοδικό θα κυκλοφορήσει στα γερμανικά και τα αγγλικά, με βασικό τίτλο «Μη φεύγεις, σε παρακαλώ» - Το 79% των Γερμανών τάσσεται υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε.
Γραμμένο στην αγγλική και τη γερμανική γλώσσα θα κυκλοφορήσει αύριο Σάββατο 11 Ιουνίου το νέο τεύχος του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, απευθύνοντας έκκληση στους Βρετανούς πολίτες να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής της χώρας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα της 23η Ιουνίου.
Ειδικότερα, το Der Spiegel θα εκδοθεί με δύο διαφορετικά εξώφυλλα και αυτό που θα κυκλοφορήσει στη Βρετανία θα έχει τίτλο «Σας παρακαλούμε μην φύγετε! Γιατί η Γερμανία έχει ανάγκη τους Βρετανούς», ενώ θα πωλείται σε μειωμένη τιμή, στις δύο λίρες (περίπου 2,50 ευρώ).
Ο αρχισυντάκτης του περιοδικού, Klaus Brickbaumer, τόνισε ότι στο κεντρικό άρθρο θα περιλαμβάνονται πάρα πολλά επιχειρήματα σχετικά με το γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να τα καταφέρει χωρίς τη Βρετανία.
«Το αποτέλεσμα είναι μια αντικειμενική και ταυτόχρονα σθεναρή, συγκινητική έκκληση προς την χώρα:
Σας παρακαλούμε μην φύγετε!», σημειώνει ο επικεφαλής της συντακτικής ομάδας.
Σύμφωνα με τους ιθύνοντες του περιοδικού, το κεντρικό άρθρο θα περιγράφει τον σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε η Βρετανία στον καθορισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αναλύει τις συνέπειες που θα έχει ένα Brexit για την ασφάλεια της Ευρώπης, την ικανότητά της να πολεμά την τρομοκρατία και για το γεωστρατηγικό της εκτόπισμα.
Σε μια δημοσκόπηση που διεξήγαγε η εταιρεία δημοσκοπήσεων TNS για λογαριασμό του Spiegel, το 79% των Γερμανών τάσσεται υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε.
Λίγο παραπάνω από το 50% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το Brexit δεν θα είχε αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομία της Γερμανίας, σε σύγκριση με το 36% που πιστεύει ότι η οικονομία της Ευρώπης θα επιδεινωθεί εάν η Βρετανία εγκαταλείψει την Ε.Ε.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης