Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα ύψη οι αποδόσεις των ομολόγων του ευρωπαϊκού Νότου υπό την απειλή του Brexit

Στα ύψη οι αποδόσεις των ομολόγων του ευρωπαϊκού Νότου υπό την απειλή του Brexit
Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι τα στρατόπεδα υπέρ της παραμονής και υπέρ της αποχώρησης βρίσκονται στήθος με στήθος ενόψει του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου
Η δημοσκόπηση της ORB η οποία έδωσε προβάδισμα 10 μονάδων στο Brexit, οδηγεί στα ύψη τις αποδόσεις των ομολόγων στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου.
Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι τα στρατόπεδα υπέρ της παραμονής και υπέρ της αποχώρησης βρίσκονται στήθος με στήθος ενόψει του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου.
Ωστόσο, η δημοσκόπηση της Παρασκευής, που διενήργησε η ORB για λογαριασμό της εφημερίδας The Independent, έδωσε το μεγαλύτερο προβάδισμα για το στρατόπεδο του Brexit εδώ και ένα χρόνο που η εταιρία ξεκίνησε τις δημοσκοπήσεις με αυτό το ερώτημα.
«Σε περίπτωση ενός Brexit θα λέγαμε ότι ο πολιτικός κίνδυνος για την υπόλοιπη ΕΕ και ιδιαίτερα για την ευρωζώνη θα αυξηθεί», σχολίασε ο Πέτερ Σάφρικ, επικεφαλής τμήματος ευρωπαϊκής ανάλυσης της RBC.
Οι αποδόσεις των 10ετών ιταλικών και ισπανικών ομολόγων αυξήθηκαν κατά 4 μονάδες βάσης στο 1,35% και το 1,48%.
Οι αποδόσεις των αντίστοιχων γερμανικών τίτλων, που αποτελούν ασφαλές καταφύγιο για τους επενδυτές, παρέμειναν μια ανάσα από το μηδέν, στο 0,02%, έχοντας υποχωρήσει την Παρασκευή στο ιστορικά χαμηλό επίπεδο του 0,01%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης