Τελευταία Νέα
Διεθνή

Calamatta Cuschieri (επενδυτική): Το 10ετές γερμανικό ομόλογο φλερτάρει και πάλι με τις αρνητικές επιδόσεις

Calamatta Cuschieri (επενδυτική): Το 10ετές γερμανικό ομόλογο φλερτάρει και πάλι με τις αρνητικές επιδόσεις
Η ανησυχία για το Brexit κυριαρχεί στις χρηματαγορές
Οι αρνητικές επιπτώσεις ενός Brexit φαίνεται ότι ανεβάζουν ταχύτητα, επισημαίνει σε κείμενό της η επενδυτική εταιρεία Calamatta Cuschieri με έδρα τη Μάλτα.
Η αβεβαιότητα και ο φόβος σχετικ΄ς μα το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου για την έξοδο ή την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε. επηρεάζει αρνητικά τις αγορές συνολικά, με έναν σχετικά προβλέψιμο τρόπο.
Οι μετοχές και οι επενδύσεις σταθερού εισοδήματος-υψηλής απόδοσης δέχονται ισχυρές πιέσεις το τελευταίο διάστημα.
Η πτήση των επενδυτών σε καταφύγια ασφαλείας είχε ως αποτέλεσμα τα πρόσφατα ρεκόρ για τα επενδυτικά προϊόντα υψηλής αξιολόγησης, με το 10ετές γερμανικό κρατικό ομόλογο να φλερτάρει με τις αρνητικές αποδόσεις και να διαπραγματεύεται σήμερα στο 0,027%, υψηλότερα από το ρεκόρ του 0,02% που έφτασε την Παρασκευή 10 Ιουνίου.
Τα χρηματιστήρια βιώνουν ένα βίαιο sell-off, με τις αγορές στην Ευρώπη να κινούνται χαμηλότερα, έπειτα και από τις σημαντικές απώλειες 3% που καταγράφηκαν στις ασιατικές αγορές.
Ο ευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 έχει χάσει σχεδόν 6% από τις αρχές Ιουνίου, οδηγώντας τη συνολική απόδοση από τις αρχές του έτους στο -10%.
Η απόφαση σχετικά με το Brexit κρίνεται ως πολύ οριακή αυτή τη στιγμή και ο κίνδυνος που σχετίζεται με την πρωτοφανή πιθανότητα εξόδου μίας χώρα από την Ε.Ε. τρομοκρατεί τους επενδυτές σε όλη την υφήλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης