Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα εξασθένηση της στερλίνας έναντι του δολαρίου και του γιέν λόγω ανανεωμένων φόβων για Brexit

Νέα εξασθένηση της στερλίνας έναντι του δολαρίου και του γιέν λόγω ανανεωμένων φόβων για Brexit
Όσο η «μάχη» του δημοψηφίσματος συνεχίζει να εμφανίζεται αμφίρροπη από τις δημοσκοπήσεις, τόσο θα αυξάνεται η μεταβλητότητα της στερλίνας μέχρι τις 23 Ιουνίου
Νέα πτώση έναντι του δολαρίου ΗΠΑ και του γιέν πραγματοποίησε την Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016 η βρετανική στερλίνα, λόγω των συνεχιζόμενων φόβων των αγορών ότι είναι πιθανή η επικράτηση της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. στο επερχόμενο βρετανικό δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016.
Συγκεκριμένα, η στερλίνα κατέγραψε χαμηλό οκτώ εβδομάδων έναντι του αμερικανικού νομίσματος, για να υποχωρήσει μέχρι τα 1,41149 δολάρια, αν και το απόγευμα (17:45) είχε ανακάμψει στο επίπεδο των 1,42785 δολαρίων.
Έναντι του ιαπωνικού νομίσματος - που θεωρείται «ασφαλές καταφύγιο» από τους επενδυτές, σε περιόδους αναταραχής - η στερλίνα υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας τριετίας.
Η εξασθένηση της στερλίνας την Δευτέρα ακολούθησε δύο (2) διαφορετικές δημοσκοπήσεις κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οι οποίες έδωσαν μικρό προβάδισμα στο Brexit.
Οι περισσότεροι αναλυτές συμφωνούν, ότι όσο η «μάχη» του δημοψηφίσματος συνεχίζει να εμφανίζεται αμφίρροπη από τις δημοσκοπήσεις, τόσο θα αυξάνεται η μεταβλητότητα της στερλίνας μέχρι τις 23 Ιουνίου.
Σε κάθε περίπτωση, η εξασθένηση του βρετανικού νομίσματος ωφελεί τις βρετανικές εξαγωγές, όπως έδειξαν τα εμπορικά στοιχεία Απριλίου 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης