Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το θάνατο σχεδόν 200 αμάχων κατά την πρώτη εβδομάδα του Ραμαζανίου, καταγγέλλει το Συριακό Παρατηρητήριο

tags :
Το θάνατο σχεδόν 200 αμάχων κατά την πρώτη εβδομάδα του Ραμαζανίου, καταγγέλλει το Συριακό Παρατηρητήριο
Ανάμεσα στους νεκρούς συμπεριλαμβάνονται 50 παιδιά και 15 γυναίκες
Τουλάχιστον 224 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους κατά την πρώτη εβδομάδα του Ραμαζανίου στη Συρία, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα (13/6) το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κυρίως λόγω των συνεχόμενων βομβαρδισμών συριακών και ρώσικων μαχητικών σε περιοχές αμάχων.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε το Παρατηρητήριο, μεταξύ της 6ης και της 12ης Ιουνίου, κατά την πρώτη εβδομάδα του ιερού μήνα κατά το Ισλάμ, τουλάχιστον 188 πολίτες, συμπεριλαμβανομένων 50 παιδιών και 15 γυναικών, έχασαν τη ζωή τους λόγω των βομβαρδισμών από τις κυβερνητικές δυνάμεις στην επαρχία Ιντλίμπ, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών.
Παράλληλα, η ανακοίνωση προσθέτει ότι οι υπόλοιποι εκ των ατόμων που έχασαν τη ζωή τους ήταν είτε αντάρτες, είτε μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι αποτελούσαν τον αρχικό στόχο των επιθέσεων.
Ωστόσο, όπως καταγγέλλουν διάφοροι διεθνείς φορείς, τόσο η κυβέρνηση Assad, όσο και η Ρωσία, υπό το πρόσχημα των αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων, επιτίθενται συνεχώς σε περιοχές αμάχων, φτάνοντας στο σημείο να διαπράττουν «εγκλήματα πολέμου».
Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, από το Μάρτιο του 2011 που έχει ξεκινήσει ο εμφύλιος πόλεμος, περισσότεροι από 280.000 άνθρωποι έχουνε χάσει τη ζωή τους, ενώ περισσότεροι από τους μισούς κατοίκους της χώρας έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης