Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κερδίζει τη νομική μάχη με την Ε.Ε. η Βρετανία σχετικά με την άνιση μεταχείριση των εγχώριων μεταναστών

Κερδίζει τη νομική μάχη με την Ε.Ε. η Βρετανία σχετικά με την άνιση μεταχείριση των εγχώριων μεταναστών
Η Ε.Ε. είχε εξαπολύσει πυρά κατά των Βρετανών το 2014 για τους όρους που επιβάλλονταν στους αλλοδαπούς, προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στις οικογενειακές παροχές
Λίγες ημέρες πριν το δημοψήφισμα για την παραμονή ή μη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Μ. Βρετανία κέρδισε τη νομική μάχη με το μπλοκ, σχετικά με τα δικαιώματα και τις παροχές των μεταναστών που διαμένουν στο νησί.
Ειδικότερα, η εκτελεστική εξουσία της Ε.Ε. είχε εξαπολύσει πυρά κατά των Βρετανών το 2014, καθώς, όπως ανέφερε, οι όροι που επιβάλλονται στους αλλοδαπούς προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στις οικογενειακές παροχές, ήταν βασισμένοι σε διακρίσεις και άνιση μεταχείριση (σε σχέση με τους Βρετανούς πολίτες), κάτι που αντιτίθεται στους κανόνες του μπλοκ.
Ωστόσο, το Λονδίνο δεν συμμορφώθηκε και έτσι το θέμα μεταφέρθηκε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στο Λουξεμβούργο, το οποίο σήμερα 14/6 δικαίωσε τη χώρα, δίνοντας της το δικαίωμα να συνεχίσει να ασκεί την τρέχουσα πολιτική.
Πολλές φωνές, αμέσως μετά την ανακοίνωση του δικαστηρίου, δηλώνουν πως η απόφαση θα ενισχύσει στο στρατόπεδο των πολέμιων του Brexit, καθώς αποδεικνύει την σωστή και δίκαιη στάση της Ε.Ε. απέναντι στα κράτη – μέλη της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης