Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αντιδρά η Μόσχα για τη σύλληψη Ρώσων φιλάθλων στο Euro 2016 – Καλεί τον Γάλλο πρέσβη για εξηγήσεις

Αντιδρά η Μόσχα για τη σύλληψη Ρώσων φιλάθλων στο Euro 2016 – Καλεί τον Γάλλο πρέσβη για εξηγήσεις
Η Ρωσία διαμαρτυρείται στο Παρίσι για «διακρίσεις» που εντείνουν το «αντιρωσικό αίσθημα» 
Έντονη αντιπαράθεση έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ώρες ανάμεσα σε Παρίσι και Μόσχα, με αφορμή τη σύλληψη των Ρώσων οπαδών από τις γαλλικές Αρχές.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο του Euro 2016, οι γαλλικές δυνάμεις ασφάλειας προχώρησαν στη σύλληψη Ρώσων οπαδών που εμπλέκονται στα βίαια επεισόδια των προηγούμενων ημερών, με αποτέλεσμα η Μόσχα να καλέσει τον πρέσβη της χώρας για εξηγήσεις.
Η Ρωσία διαμαρτυρείται στο Παρίσι για «διακρίσεις» που εντείνουν το «αντιρωσικό αίσθημα», καθώς (η αλήθεια είναι) πως και οι οπαδοί άλλων χωρών, ιδιαίτερα της Μ. Βρετανίας, επιδόθηκαν σε έναν άτυπο διαγωνισμό «ξύλου» στους δρόμους των γαλλικών πόλεων, χωρίς όμως να τιμωρούνται.
«Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας καλεί τις γαλλικές αρχές να προσέξουν με μεγάλη σοβαρότητα αυτήν την κατάσταση και να ρυθμίσουν το ζήτημα που αφορά τους συλληφθέντες Ρώσους πολίτες το συντομότερο δυνατόν, με βάση το δίκαιο και με πολιτισμένο τρόπο», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
Αναφέρεται πως η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ρωσίας τιμωρήθηκε με αποκλεισμό με… αναστολή, εξαιτίας των επεισοδίων μεταξύ των οπαδών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης