Τελευταία Νέα
Διεθνή

"Έφυγε" σε ηλικία 56 ετών ο συνιδρυτής της Apple, Steve Jobs

tags :
Τον θάνατο του συνιδρυτή της Αpple, σε ηλικία 56 ετών ανακοίνωσε ο αμερικανικός όμιλος πληροφορικής, αργά χθες το βράδυ.
«Η ευφυΐα, το πάθος και η ενέργεια του Στιβ ήταν πηγή αμέτρητων καινοτομιών, που εμπλουτίζουν και βελτιώνουν τη ζωή μας. Ο κόσμος μας είναι αμέτρητα καλύτερος εξαιτίας του Στιβ», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η επίσημη ανακοίνωση της Apple, με την οποία έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του.
«Ο Στιβ ήταν ένας από τους μεγαλύτερους Αμερικανούς πρωτοπόρους - αρκετά γενναίος για να σκέφτεται διαφορετικά, αρκετά τολμηρός για να πιστεύει ότι θα μπορούσε να αλλάξει τον κόσμο και αρκετά ταλαντούχος για να το κάνει πράξη», σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σε ανακοίνωσή του για το θάνατο του συνιδρυτή της Apple.
Γεννημένος το 1955, ο Στιβ Τζομπς, ιδρύει το 1976 την Apple μαζί με τον Στιβ Βόζνιακ, για να αποχωρήσει από αυτή το 1985. Μετά από απουσία περίπου 12 ετών επιστρέφει το 1997 στην Apple, όταν και την μετέτρεψε σε μία από τις ισχυρότερες εταιρείες παγκοσμίως και τη μεγαλύτερη σήμερα σε αξία αμερικανική εταιρεία.
Με την επίβλεψη του Τζομπς, η Apple λάνσαρε στην πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα τις συσκευές iPod, iPhone και iPad, που έφεραν την επανάσταση στο χώρο τεχνολογίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης