Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lagarde: Για ποιά ελάφρυνση χρέους μιλάτε για την Ελλάδα; - Δεν συμμετέχουμε στο πρόγραμμα αυτή τη στιγμή

Lagarde: Για ποιά ελάφρυνση χρέους μιλάτε για την Ελλάδα; - Δεν συμμετέχουμε στο πρόγραμμα αυτή τη στιγμή
Βελτιωμένες οι προοπτικές της ανάπτυξης στην ευρωζώνη - Υπάρχει ισχυρή πολιτική βούληση - Το ΔΝΤ υποστηρίζει την πανευρωπαϊκή ασφάλεια των καταθέσεων
Αυτή τη στιγμή δε συμμετέχουμε στο πρόγραμμα για την Ελλάδα, δήλωσε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Christine Lagarde, στη συνέντευξη τύπου μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup σήμερα Πέμπτη 16 Ιουνίου.
Παράλληλα, όταν ερωτήθηκε «τι πιστεύετε για την συμφωνία ελάφρυνσης χρέους;», η ίδια απάντησε με νόημα: «Ποιά ελάφρυνση χρέους εννοείτε; Αυτή είναι η απάντησή μου».
Στις δηλώσεις της, μεταξύ άλλων, η κα Lagarde στάθηκε στις βελτιωμένες προοπτικές ανάπτυξης στην ευρωζώνη, ενώ επεσήμανε ότι βλέπει πιο ισχυρή πολιτική βούληση για τις απαραίτητες κινήσεις που θα δώσουν ώθηση στην οικονομία.
Ακόμη, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ επεσήμανε ότι το Ταμείο υποστηρίζει σθεναρά το μηχανισμό για την πανευρωπαϊκή ασφάλεια των καταθέσεων (EDIS).
Αξίζει να σημειωθεί ότι η κα Lagarde εξέφρασε τη λύπη της και το σοκ της για τη δολοφονία της βρετανίδας βουλευτού Jo Cox, ενώ αρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση για το Brexit, σεβόμενη τη μνήμη της νεκρής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης