Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόοδο στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους αμάχους της Συρίας, διαπιστώνει ο ΟΗΕ

Πρόοδο στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους αμάχους της Συρίας, διαπιστώνει ο ΟΗΕ
«Περισσότεροι από 590.000 άνθρωποι βρίσκονται υπό πολιορκία σε 18 περιοχές της χώρας, χωρίς περίθαλψη»
Την επίτευξη προόδου στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία ανακοίνωσε την Πέμπτη (16/6) ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στη χώρα, διευκρινίζοντας ότι μετά από προσπάθειες αρκετών εβδομάδων, η ομάδα του Οργανισμού κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στις πολιορκημένες περιοχές Νταράγια και Δούμα.
Συγκεκριμένα, μέσω συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, ο Jan Egeland δήλωσε ότι η ομάδα παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας κατάφερε να προσεγγίσει τους 50.000 αμάχους στην περιοχή Χομς, η οποία βρίσκεται βορειοδυτικά του Χαλεπιού, καθώς και τους 25.000 κατοίκους της πόλης Καφρ Μπάτνα, προκειμένου να τους προσφερθούν βασικές ανάγκες, όπως νερό και φαγητό.
Παράλληλα, ο Egeland πρόσθεσε ότι ευελπιστεί πως ο ΟΗΕ θα καταφέρει μέσα στις επόμενες ημέρες να προσεγγίσει τις επίσης πολιορκημένες πόλεις Ζαμάλκα και Αρμπίν, οι οποίες βρίσκονται στα περίχωρα της Δαμασκού.
«Περισσότεροι από 590.000 άνθρωποι βρίσκονται υπό πολιορκία σε 18 περιοχές της χώρας, χωρίς περίθαλψη», τόνισε ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Συρία.
Να σημειώσουμε ότι τις προηγούμενες μέρες, ο ΟΗΕ είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση Assad ότι παρεμποδίζει την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους αμάχους, εμποδίζοντας την πρόσβαση των ομάδων της στις πολιορκημένες περιοχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης