Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραμένει το πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ στη Μαύρη Θάλασσα, παρά τις προειδοποιήσεις της Ρωσίας

Παραμένει το πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ στη Μαύρη Θάλασσα, παρά τις προειδοποιήσεις της Ρωσίας
«Κύριος λόγος της παρουσίας μας στην περιοχή αποτελεί η αποτροπή οποιασδήποτε επιθετικής κινητικότητας»
Την πρόθεση των ΗΠΑ να παρατείνουν την παρουσία τους στη Μαύρη Θάλασσα, παρά τις προειδοποιήσεις της Ρωσίας ότι μία τέτοια κίνηση υπονομεύει την περιφερειακή ασφάλεια, εξέφρασε ο Γραμματέας των Ναυτικών Δυνάμεων, Ray Mabus, μέσω δηλώσεων που παραχώρησε την Πέμπτη (16/6) στο πρακτορείο Reuters.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο Mabus, «θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε εκεί πέρα», προσθέτοντας ότι «κύριος λόγος της παρουσίας των ΗΠΑ στην περιοχή αποτελεί η αποτροπή οποιασδήποτε επιθετικής κινητικότητας».
Η επιλογή των ΗΠΑ να τοποθετήσουν αντιτορπιλικό πλοίο στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, συγκέντρωσε έντονες επικρίσεις από την πλευρά της Μόσχας, η οποία θεωρεί ότι τόσο η παρουσία της Ουάσινγκτον χωριστά, όσο και του ΝΑΤΟ σα σύνολο, στην περιοχή, οδηγεί περισσότερο σε αποσταθεροποίηση παρά σε ομαλοποίηση.
Ωστόσο, τόσο η Τουρκία, όσο και η Ρουμανία, αναμένεται να ασκήσουν πιέσεις κατά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία τον επόμενο μήνα προκειμένου να αυξηθεί η παρουσία του Οργανισμού στη Μαύρη Θάλασσα, υπό το φόβο μίας ενδεχόμενης επιθετικής πολιτικής από πλευράς Ρωσίας.
Παράλληλα, αρκετή ένταση ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία έχει προκύψει λόγω των δύο αεροπλανοφόρων που έχει τοποθετήσει η Ουάσινγκτον στην περιοχή της Μεσογείου, γεγονός που οι ίδιοι οι Αμερικάνοι δικαιολογούν ως προσπάθεια εξισορρόπησης της παρουσίας της Μόσχας στην περιοχή.
«Βρισκόμαστε στη Μεσόγειο εδώ και 70 χρόνια, από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο», ανέφερε για το θέμα ο Mabus, υπογραμμίζοντας ότι «διατηρούμε τους θαλάσσιους διαδρόμους ανοιχτούς και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης