Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα 50 δολ. το βαρέλι αναμένει τις τιμές στο πετρέλαιο για το 2017, ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας

Στα 50 δολ. το βαρέλι αναμένει τις τιμές στο πετρέλαιο για το 2017, ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας
Οι χαμηλές τιμές αποδείχτηκαν καταστροφικές για την Ρωσία, η οποία είδε το έλλειμμα του προϋπολογισμού για το 2016 να αυξάνεται κατά 2 δισ. δολ. 
Στα 50 δολ. το βαρέλι προβλέπει ότι θα κινηθούν οι τιμές στο «μαύρο χρυσό» το επόμενο έτος, ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Alexandr Novák, προσδιορίζοντας ωστόσο ότι οι παράγοντες που θα παίξουν σημαντικό ρόλο είναι πολλοί.
Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο κ. Novák δήλωσε επίσης ότι το πετρέλαιο θα κινηθεί σε επίπεδα ανάμεσα σε 40 και 50 δολ. το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους, προσθέτοντας πως υπάρχει άμεση εξάρτηση των τιμών με την ισοτιμία του δολαρίου έναντι των υπόλοιπων νομισμάτων.
Οι χαμηλές τιμές στην αγορά ενέργειας αποδείχτηκαν καταστροφικές (και) για την Ρωσία, η οποία είδε το έλλειμμα του προϋπολογισμού για το τρέχον έτος να αυξάνεται κατά 2 δισ. δολ. σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις που μιλούσαν υπολόγιζαν το «μαύρο χρυσό» στα 50 δολ. το βαρέλι.
Ως αποτέλεσμα, το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά -3,7% το περασμένο έτος, με την πλειοψηφία των προβλέψεων να μιλά για συνέχιση της ύφεσης (κοντά στο -1%) και το τρέχον έτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης