Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απόλυτη ισοπαλία στο 48% καταγράφει νέα δημοσκόπηση για το Brexit - Διαιρεμένο στα δύο το Ηνωμένο Βασίλειο

Απόλυτη ισοπαλία στο 48% καταγράφει νέα δημοσκόπηση για το Brexit - Διαιρεμένο στα δύο το Ηνωμένο Βασίλειο
Στο 4% το ποσοστό των αναποφάσιστων, λιγότερο από μία εβδομάδα πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα
Απόλυτη ισοπαλία καταγράφει νέα δημοσκόπηση για το Brexit, που είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα, Παρασκευή 17 Ιουνίου.
Το Ηνωμένο Βασίλειο εμφανίζεται, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της SurveyMonkey U.K. για λογαριασμό του δικτύου NBC News, απόλυτα διαιρεμένο, καθώς το 48% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ 48% είναι και το ποσοστό όσων τάσσονται κατά.
Μικρό παρουσιάζεται και το ποσοστό των αναποφάσιστων (4%), με τους περισσότερους πολίτες να εμφανίζονται κατασταλαγμένοι, με την ημερομηνία του κρίσιμου δημοψηφίσματος να καταφθάνει γοργά.
Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος προοικονομεί ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα κριθεί κυριολεκτικά στις λεπτομέρειες, από την ψήφο των αναποφάσιστων.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, οι πολίτες που απάντησαν ότι θα ψηφίσουν υπέρ της παραμονής βάσισαν την επιλογή του στους τομείς της υγείας, της οικονομίας και της ανισότητας, ενώ οι πολίτες που απάντησαν ότι θα ψηφίσουν υπέρ της αποχώρησης βάσισαν την επιλογή τους στη δομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη μετανάστευση.
Σημειώνεται ότι η δημοσκόπηση διενεργήθηκε πριν τη δολοφονία (16/6) της βρετανίδας βουλευτού Jo Cox, υπέρμαχου της παραμονής, τραγικό γεγονός που πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι ίσως επηρεάσει το αποτέλεσμα.





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης