Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Bank: Υπερβολικές οι ανησυχίες για ύφεση στις ΗΠΑ, παρά τις αρνητικές επιδόσεις της οικονομίας

Deutsche Bank: Υπερβολικές οι ανησυχίες για ύφεση στις ΗΠΑ, παρά τις αρνητικές επιδόσεις της οικονομίας
«Οι υφέσεις στις ΗΠΑ προκαλούνται την πολιτική σύσφιξης, την ανισορροπία στις επενδύσεις και τα εξωτερικά σοκ»
Ως «υπερβολικές» χαρακτηρίζουν τις ανησυχίες για μία επικειμένη ύφεση στην αμερικανική οικονομία οι αναλυτές της Deutsche Bank, μέσω σημειώματος που απέστειλαν στους πελάτες τους.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το Business Insider, η τράπεζα αναγνωρίζει τις αρνητικές επιδόσεις της αμερικανικής οικονομίας, όπως η αναιμική αύξηση της εργασίας και του πληθωρισμού, της μειωμένες επενδύσεις και, κυρίως, το υπέρογκο εταιρικό χρέος.
Τα παραπάνω έχουν οδηγήσει σε μία δραματική μείωση των περιθωρίων κέρδους για τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται εντός των Ηνωμένων Πολιτειών, διαπιστώνουν οι αναλυτές, κάτι που θα μπορούσε να αποτελεί προπομπό για μία οικονομική ύφεση.
Ωστόσο, τα τωρινά περιθώρια κέρδους, παρά την πτώση, δεν αποθαρρύνουν τις προσλήψεις.
Επίσης, η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας σημειώνει οριακή επιτάχυνση, γεγονός που αποδεικνύει την αισιοδοξία πολιτών και επιχειρήσεων στο εσωτερικό της χώρας.
«Οι υφέσεις στις ΗΠΑ προκαλούνται συνήθως από τις τρεις παρακάτω αιτίες:
Την πολιτική σύσφιξης από την Κεντρική Τράπεζα σε περιόδους υπερθέρμανσης της οικονομίας, την ανισορροπία στις επενδύσεις (“υπερεπενδύσεις” που δημιουργούν” “φούσκα”) και τα εξωτερικά σοκ», αναφέρει χαρακτηριστικά το σημείωμα, συμπληρώνοντας πως «τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύει αυτή τη στιγμή στην αμερικανική οικονομία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης