Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Το θάνατο τουλάχιστον 11 Σύρων προσφύγων από πυρά των συνοριοφυλάκων καταγγέλλουν ακτιβιστικές οργανώσεις

Τουρκία: Το θάνατο τουλάχιστον 11 Σύρων προσφύγων από πυρά των συνοριοφυλάκων καταγγέλλουν ακτιβιστικές οργανώσεις
«Οι Τούρκοι συνοριοφύλακές έχουν διαπράξει στο παρελθόν και συνεχίζουν να διαπράττουν σφαγές εναντίον πολλών προσφύγων»
Το θάνατο τουλάχιστον 11 Σύρων προσφύγων, από πυρά των Τούρκων φρουρών κοντά στα σύνορα, καταγγέλλουν τόσο ακτιβιστικές οργανώσεις, όσο και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, διευκρινίζοντας ότι οι συνοριοφύλακες «πυροβολούσαν αδιακρίτως».
Συγκεκριμένα, το Παρατηρητήριο ανέφερε ότι τουλάχιστον 8 άτομα έχασαν τη ζωή τους, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι ο εν λόγω αριθμός ενδέχεται να αυξηθεί, καθώς υπάρχουν και αρκετοί τραυματίες οι οποίοι βρίσκονται σε «κρίσιμη» κατάσταση.
«Οι Τούρκοι συνοριοφύλακές έχουν διαπράξει στο παρελθόν και συνεχίζουν να διαπράττουν σφαγές εναντίον πολλών προσφύγων, οι οποίοι προσπαθούν να ξεφύγουν από τη βαρβαρότητα του συριακού καθεστώτος», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.
Παράλληλα, ο Συριακός Εθνικός Συνασπισμός, ο οποίος εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη, ανέφερε ότι ο εν λόγω αριθμός ανέρχεται στα 11 άτομο, εκφράζοντας παράλληλα την καταδίκη της για «αυτήν την τρομερή τραγωδία εναντίων των αδελφών μας που εγκαταλείπουν το καθεστώς».
Να σημειώσουμε ότι η πλευρά του τούρκικου στρατού απορρίπτει τις εν λόγω κατηγορίες, τις οποίες και χαρακτηρίζει ως «αναληθείς», διευκρινίζοντας ότι παρά το γεγονός ότι υπήρξε απόπειρα Σύρων προσφύγων να περάσουν τα σύνορα, δεν υπήρξαν πυροβολισμοί εναντίον τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης