Τελευταία Νέα
Διεθνή

Financial Times: Ανακάμπτει η στερλίνα και τα διεθνή χρηματιστήρια μετά το προβάδισμα της παραμονής στην ΕΕ

Financial Times: Ανακάμπτει η στερλίνα και τα διεθνή χρηματιστήρια μετά το προβάδισμα της παραμονής στην ΕΕ
Iκανοποιητικά κινούνται και οι μετοχές στο Βρετανικό όσο και στα παγκόσμια χρηματιστήρια
Ανοδικά κινείται σήμερα η στερλίνα, μετά από μια περίοδο μεγάλων αναταράξεων η οποία ήταν αποτέλεσμα των δημοσκοπήσεων που συνοδεύουν το δημοψήφισμα της ερχόμενης Πέμπτης 23 Ιουνίου.
Η άνοδος φαίνεται ότι οφείλεται στο προβάδισμα που φέρεται να λαμβάνει τελευταία το στρατόπεδο της παραμονής της χώρας στην ΕΕ, το οποίο μέχρι πρότινος όταν δεν ήταν «στήθος με στήθος» με το στρατόπεδο του Brexit βρισκόταν πίσω του.

Sterling chart home page

Τις προηγούμενες εβδομάδες, το προβάδισμα της εκστρατείας για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ είχε προκαλέσει ανησυχία στις διεθνείς αγορές και είχε προκαλέσει μεγάλη ταλάντευση και στη στερλίνα.
Όμως τώρα που η παραμονή φαίνεται να έχει ένα μικρό προβάδισμα η στερλίνα παρουσίασε αρχική άνοδο πάνω από 2% στο υψηλό ημέρας (1.4671 έναντι του δολαρίου) φτάνοντας στην καλύτερη απόδοση παγκοσμίως έναντι του αμερικανικού δολαρίου και στην καλύτερη επίδοσή της από το Δεκέμβριο του 2008.



Όμως ικανοποιητικά κινούνται και οι μετοχές τόσο στο Βρετανικό όσο και στα παγκόσμια χρηματιστήρια.
Ο FTSE 100 είχε άνοδο 3,3% με τον FTSE 250 να φτάνει και το 3,5% Οι Euro Stoxx 600 κέρδισαν 3,7% ενώ ο Nikkei 225 παρουσίαζε νωρίτερα αύξηση 2,3%.
Τέλος το 10 ετή γερμανικα ομόλογα αυξήθηκαν κατά 3 μονάδες βάσεις στο 0,05%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης