Τελευταία Νέα
Διεθνή

Corbyn (Βρετανία): Πράξη ακραίας πολιτικής βίας η δολοφονία της Cox - Ενωμένοι απορρίπτουμε το μίσος

Corbyn (Βρετανία): Πράξη ακραίας πολιτικής βίας η δολοφονία της Cox - Ενωμένοι απορρίπτουμε το μίσος
Ας τιμήσουμε τη μνήμη της Jo με το να αποδείξουμε πως η δημοκρατία και η ελευθερία για τις οποίες αγωνίστηκε είναι ακλόνητες
«Η χώρα ενωμένη απορρίπτει το πηγάδι του μίσους που σκότωσε τη Jo Cox, σ' αυτό που όλο και περισσότερο φαίνεται ότι ήταν μια πράξη ακραίας πολιτικής βίας», δήλωσε ο ηγέτης των Εργατικών Jeremy Corbyn μιλώντας στην έκτακτη συνεδρίαση του κοινοβουλίου για τη δολοφονία της, τρεις ημέρες πριν από το κρίσιμο δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην Ε.Ε.
Είχε προηγηθεί η ομιλία του βρετανού πρωθυπουργού David Cameron ο οποίος είχε χαρακτηρίσει το φόνο της βρετανίδας βουλευτού «επίθεση με πολιτικά κίνητρα» καλώντας όλους τους βρετανούς να «ενωθούν εναντίον του μίσους».
«Ας τιμήσουμε τη μνήμη της Jo με το να αποδείξουμε πως η δημοκρατία και η ελευθερία για τις οποίες αγωνίστηκε είναι ακλόνητες, με το να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τους πολίτες μας και με το να ενωθούμε εναντίον του μίσους που την σκότωσε», τόνισε David Cameron απευθυνόμενος στους βουλευτές.
Συγκινητική ήταν η παρουσία στην Αίθουσα της Βουλής των Κοινοτήτων του συζύγου της Cox και των δύο παιδιών της, 3 και 5 ετών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης