Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sobotka (ΥΠΕΣ Αυστρίας): Ακατανόητη η μη επαναπροώθηση προσφύγων στην Ελλάδα

Sobotka (ΥΠΕΣ Αυστρίας): Ακατανόητη η μη επαναπροώθηση προσφύγων στην Ελλάδα
Η Ελλάδα πρέπει να γίνει το ταχύτερο δυνατό ισοδύναμο μέλος της «οικογένειας του Δουβλίνου» είπε ο υπ.Εσωτερικών της Αυστρίας
Την θέση ότι ακατανόητο να μην είναι δυνατές οι επαναπροωθήσεις προσφύγων προς την Ελλάδα και την Ουγγαρία διατύπωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας, Wolfgang Sobotka, υπογραμμίζοντας ότι η ισχύουσα διάταξη του Δουβλίνου πρέπει να τηρείται από όλες τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Η Ελλάδα πρέπει να γίνει πάλι, το ταχύτερο δυνατό, ισοδύναμο μέλος της οικογένειας του Δουβλίνου», ανέφερε ο Sobotka κατά τις χθεσινές συνομιλίες του στη Βιέννη με τον πρώτο αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, F.Timmermans.
Στις συνομιλίες του με τον πρώτο αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών επισήμανε πως για να μπορεί κανείς να αντεπεξέλθει σε προκλήσεις, όπως η μεταναστευτική πίεση, ο εξτρεμισμός και η τρομοκρατία, χρειάζονται λειτουργικές ευρωπαϊκές λύσεις, με ενίσχυση της συνοχής και της αλληλεγγύης στην Ε.Ε..
Όπως είπε, με τον Timmermans συζητήθηκε και το θέμα της συνοριακής διαχείρισης.
Ο Αυστριακός ΥΠΕΣ επισήμανε θα πρέπει να υπάρξει επιστροφή σε ένα σύστημα Σένγκεν που να λειτουργεί, και προς τούτο απαιτούνται ασφαλή εξωτερικά σύνορα στην Ε.Ε. που καθιστούν αναγκαία μία ισχυρή ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή και ακτοφυλακή.
Όπως είπε ο Sobotka, το σύστημα Schengen πρέπει να ενισχυθεί γρήγορα και αποτελεσματικά, καθώς, όπως σημείωσε ο ίδιος, «ο χώρος Schengen είναι ένα σύμβολο για μία ενιαία Ευρώπη, για ασφάλεια και για ευημερία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης